Kültür Sanat ‘Beni Sevenler Listesi’ne pek çok isim eklendi

‘Beni Sevenler Listesi’ne pek çok isim eklendi

16.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sinemanın beklenen buluşması 40. İstanbul Film Festivali’nin ödül töreni gerçekleşti. “Beni Sevenler Listesi” En İyi Film Ödülü’nü aldı, sinemacılar bir araya gelmenin coşkusunu yaşadı

‘Beni Sevenler Listesi’ne pek çok isim eklendi

Efnan Atmaca Sinema dünyası nihayet 40. İstanbul Film Festivali’nin ödül gecesinde bir araya geldi. Ödül almayı bekleyenler kadar Hilton İstanbul Bosphorus’taki töreni izlemeye gelenler de heyecanlıydı. Pandemi boyunca sosyalleşmeyi unutan sinema dünyasını buluşturan törene katılım yüksekti. Törende gülen taraf “Beni Sevenler Listesi”yle Emre Erdoğdu oldu. Fikret Reyhan’ın hem senaristliğini hem de yönetmenliğini üstlendiği “Çatlak” ise geceden en kârlı çıkan filmdi.

Haberin Devamı

‘Çatlak’ ödüllerle döndü

Her köşede bir ekip sonuçları beklerken ödüller açıklandığında yaşanan sevinç hayatın her şeye rağmen devam ettiğinin göstergesiydi. Ulusal Yarışma’nın Tolga Karaçelik, Ece Dizdar, Naz Erayda Kurdoğlu, Nadir Öperli ve Şebnem İşigüzel’den oluşan jürisi seçim yaparken zorlandıklarının altını çizdi. Ece Dizdar, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü verirken “gönlümüzün kayırdığı” yorumunu yaparken Tolga Karaçelik verdikleri ödüllerden çok veremediklerinde akıllarının kaldığını söyledi.  “Çatlak”, FIPRESCI Ödülü’nün yanı sıra Fikret Reyhan’a En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo Ödülleri’ni getirdi. Merakla beklenen Altın Lale En İyi Film Ödülü’nün kazananı Tolga Karaçelik’in “Beni de listeye ekleyin” sözleriyle açıkladığı “Beni Sevenler Listesi” oldu. Yönetmen Emre Erdoğdu ödülünü almaya tüm ekiple birlikte çıktı ve yaptığı konuşmada onlara defalarca teşekkür edip dünyanın en şanslı yönetmeni olduğunu söyledi. Sevilme ihtiyacının önemi üzerine kurulu olan siyah-beyaz film aldığı ödülle listesine onu seven pek çok isim eklerken, tüm ekibin tören boyunca gösterdiği birliktelik, coşku ve dayanışma başarıya giden yolun beraberlikten geçtiğinin de kanıtı gibiydi.

Haberin Devamı

Uluslararası Yarışma’da ise Altın Lale’yi bu yıl Madiano Marchetici ’nin “Madalena”sı kazandı. Uluslararası Yarışma Jüri Özel Ödülü, George Peter Barbari’nin yönettiği “Bekâretin Sonu” ile Thomas Imbach’ın yönettiği “Nemesis”e verildi. “Bekâretin Sonu”, FIPRESCI Ödülü’nün de sahibi oldu.

 İlk film ödülü “Sardunya”nın 

Seyfi Teoman adına verilen En İyi İlk Film Ödülü’nü Çağul Bocut’a getiren “Sardunya” aynı zamanda Orçun Özkılınç’a En İyi Görüntü Yönetmeni, İlayda Elif Elhih’e ise En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandırdı. Elhih, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü “Dirlik Düzenlik”teki performansıyla Asiye Dinçsoy ile paylaşırken En İyi Erkek Oyuncu Ödülü “Beni Sevenler Listesi”yle Halil Babür’ün oldu. En İyi Kurgu Ödülü’nü “Cemil Şov” ile Evren Luş’un aldığı törende En İyi Özgün Müzik Ödülü “Av” filmiyle Deniz Cuylan ile Brian Bender’e gitti. Onat Kultar anısına verilen Jüri Özel Ödülü’nü ise Tufan Taştan, “Sen Ben Lenin”le kazandı.

Haberin Devamı

Suna Selen’e Onur Ödülü

Törende “Sinema Onur Ödülleri” de sahiplerini buldu. Yıllarca sesinden tanıdığmız kendi deyimiyle 66 yaşında şöhreti yakalayan, pek çok önemli yıldızı seslendiren Belkıs Özener Onur Ödülü’nün sahibi oldu. Sinemada kadınların yolunu açan önemli isimlerin başında gelen Suna Selen’in tüm sinema emekçilerinin adına aldığı Onur Ödülü’nün ardından sahneye ödülünü elinden aldığı Selda Alkor’un deyimiyle Yeşilçam’ın “Hırçın prensi” Salih Güney çıktı.