Kültür Sanat Bodrum’da ‘bale’ zamanı

Bodrum’da ‘bale’ zamanı

29.07.2023 - 06:40 | Son Güncellenme:

Uluslararası Bodrum Bale Festivali 20. yaşını 5-17 Ağustos 2023 tarihleri arasında iddialı performanslar, yabancı konuk dansçı ve topluluklarla kutlamaya hazırlanıyor.

Bodrum’da ‘bale’ zamanı

Ülkemizin ilk ve tek bale festivali Uluslararası Bodrum Bale Festivali 20. yaşını muhteşem performanslar, yabancı konuk dansçı ve topluluklarla kutlamaya hazırlanıyor. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen festival 5-17 Ağustos 2023 tarihleri arasında Bodrum Kalesi, Kuzey Hendeği sahnesinde gerçekleşecek. Tüm temsiller saat 21.30’da başlayacak.

Haberin Devamı

Festivalin açılışını 22 yıldır kapalı gişe sahnelenen “Harem Balesi” yapacak. Ney, kanun, bendir ve kudüm gibi Klasik Türk müziği sazlarıyla canlı olarak icra edilen bale 5 Ağustos’ta Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek. 8 Ağustos’ta İzmir Devlet Opera ve Balesi’nin “Notre Dame’ın Kamburu Balesi”, 11 Ağustos’ta Navdhara Hindistan Dans Tiyatrosu’nun “A Passage to Bollywood” gösterisi, 13 Ağustos’ta İspanyol Flamenco Dans Topluluğu’nun avangart flamenko gösterisi “Woman By Aarón Vivancos”u ve 16-17 Ağustos’ta İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin “Don Kişot Balesi” seyirciyle buluşacak.

Biletler www.biletinial.com ile www.operabale.gov.tr siteleriyle Oasis Avm, Bodrum Kalesi önü ve Midtown Avm’deki gişelerden alınabilir. l KÜLTÜR SANAT SERVİSİ