Kültür Sanat Çık çıkabilirsen bu labirentten

Çık çıkabilirsen bu labirentten

05.04.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Mekâna bir labirent gibi davranan “EnigmaVista: Bosfor Labirentinde Keşifler” isimli sergi Galeri Bosfor’da kendine farklı ve özgür bir alan yaratıyor.

Çık çıkabilirsen bu labirentten

SANEM NİL ŞAHİN - Hem mekânın hem de geleneksel sanat izleme deneyimlerinin sınırlarını zorlayan bir sergi olarak dikkat çeken “EnigmaVista” koridorlar, odalar ile kuytular içeren; daralan, genişleyen, alçalıp yükselen bir mekân planıyla beraber aydınlatma, sis efekti, zemin, renk farklılıkları gibi unsurlarla yaşanan  deneyimi zenginleştiriyor.

Haberin Devamı

Sergi, pencerelerden ve aralıklardan göz kırpan manzaralar, yansıtıcılar, saklı parçalar, sürprizler, belli belirsiz sesler ile tüm duyuları harekete geçirmeyi amaçlıyor. Bu yaratıcı ve yenilikçi labirentteki her bir parçayla sanatçının üretim özgünlüğünü ortaya koyması, malzeme ve düşünceyi sahneye alması hedefleniyor. “EnigmaVista” bilindik mekânların ve sergileme biçimlerinin dışına çıkarak hem sanatçıya hem izleyiciye bir özgürlük alanı sağlıyor.

Ahmet Çerkez, Ahmet Elhan, Barış Göktürk, Burcu Erden, Erman Özbaşaran, Günnur Özsoy, Ilgın Seymen, Işıl Kapu, İpek Yücesoy, Mithat Şen, Murat Atabek, Olgu Ülkenciler, Renin Bilginer, Uğur Daştan, Yasha Butler’ın sanatçı olarak yer aldığı; Gökşen Buğra’nın küratörlüğünü üstlendiği, Umut Durmuş’un sergi tasarımını yaptığı “EnigmaVista: Bosfor Labirentinde Keşifler” 20 Nisan’a kadar görülebilir.