Kültür Sanat COS x Serpentine Galerileri Park Geceleri

COS x Serpentine Galerileri Park Geceleri

25.07.2017 - 16:48 | Son Güncellenme:

Bu yaz COS, Serpentine Galerileri’nin halka açık performans serileri, Park Geceleri’ni peş peşe 5. senedir destekleyerek sanat, tasarım ve yaratıcılığa bağlılığını sürdürüyor.

COS x Serpentine Galerileri Park Geceleri

Park Geceleri Serpentine Pavyonu’nda özel olarak seçilmiş, sanat, mimari, müzik, film, felsefe ve teknoloji alanlarından yeni ve canlı işler sahnelemeleri için çokdisiplinli sanatçıların davet edildiği canlı performanslara ev sahipliği yapıyor. 2017 için Serpentine Pavyonu ödüllü Burkinabé mimarı Francis Kéré ve onun Berlin merkezli stüdyosu Kéré Architecture tarafından tasarlandı. Pavyon insanların hareketlerini önceliklendirmek ve toplulukların bir araya gelişini birliktelik ve bağlantı hissi ortaya çıkarmak amacıyla tasarlandı.

Haberin Devamı

2017 sezonu süresince yaz boyu, seçilen Cuma gecelerinde sekiz Park Geceleri gerçekleştirilecek. Program 30 Haziran’da Amerikalı görüntü yönetmeni ve sanatçı, aynı zamanda da A Series of Utterly Improbable, Yet Extraordinary Renditions sergisiyle 8 Haziran ve 10 Eylül arası Serpentine Sackler Galerisi’nde yer alacak olan ve Birleşik Krallık’ta ilk sergisini gerçekleştiren Arthur Jafa ile başladı. Katılımı teyit edilmiş diğer Park Geceleri sanatçıları arasında Tamara Henderson, Eleanor Antin, Joseph Grigley ile Bouchra Ouizguen & company (Shubbak Festivali kapsamında) bulunuyor.

COS Kreatif Direktörü Karin Gustafsson ortaklık ile ilgili olarak, “COS’ta bize önemli bir esin kaynağı olan, yaratıcılığa öncülük eden iyiliksever bir kurum olan Serpentine Galerileri ile 5. yıldır –ortak olabildiğimiz için onur duyuyoruz. Park Geceleri çokdisiplinli sanatçıların çalışmalarını paylaşmaları için etkili bir platform ve böyle toplumsal bir girişimi desteklemekten gurur duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Serpentine Galerileri’nin Sanat Yönetmeni Hans Ulrich Obrist ortaklık hakkında “Serpentine Park Geceleri, Pavyon’un tanımlayıcı rolünü olağanüstü karşılaşmaların yeri olarak vurguluyor “ diyor. Bu yaz gerçekleşecek canlı etkinlikler, Pavyon’u ağaç motifinin etrafında bir buluşma noktası olarak tasarlamış Francis Kéré’den esinlenerek; mimari, şiir, hikaye anlatımı, tiyatro, sanat ve dans gibi performanslar yoluyla insanları bir araya toplamanın potansiyelini keşfediyor. COS’un programımıza 5.yılda verdiği destek için minnettarız. Sanatçı ve izleyicilerin parka gelmelerini sabırsızlıkla bekliyoruz.” dedi.

Serpentine Galerileri’nin CEO’su Yana Peel “Park Geceleri peş peşe 5 yıldır COS ile ortaklaşa gerçekleştirildiği için son derece heyecanlıyız. Her bir performans eşsiz, sanat ve performans meraklılarından oluşan geniş kapsamlı bir seyirci kitlesi için ilgi çekici ve dinamik bir deneyim. Bu son derece faydalı, aynı zamanda Serpentine Galerileri’ndeki kapsamlı ve sınırsız yeniliklerle dolu bir yaz ile uyumlu projeye destek verdiği için COS’a teşekkür ediyorum.” diye ekledi.

Haberin Devamı

COS x Serpentine Galerileri Park Geceleri

Park Geceleri, Galeriler’in yıllık mimari Pavyonu için hazırlanan, Serpentine’in deneysel, disiplinlerarası canlı platformudur. Sanat, mimari, müzik, film, felsefe ve teknoloji alanlarında isimler, bu benzersiz mekana özgü eserler yaratmak, sürükleyici, tek gösterimi bulunan etkinlikler sunmak ve mimariyle karşılaşacak yeni yollar aramak için yetkilendirildiler.

Bu program, birçok sanatçıyı kariyerlerinin erken dönemlerinde desteklemenin yanı sıra sanatçılardan Sondra Perry, Jesse Darling, Michael Dean, Keren Cytter, Oscar Murillo, Heather Phillipson, Helen Marten, Ed Atkins, Etel Adnan ve Marianna Simnett; yazarlardan Enrique Vila-Matas, Todd McEwen ve Sarah Waters; şairlerden Linton Kwesi Johnson, Fred Moten ve Eileen Myles; filozoflardan Edouard Glissant ve Antonio Negri ve son zamanların sosyoloğu Zygmunt Bauman da dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanından öncü yazar ve düşünürlere öncülük etti.

Haberin Devamı

Beş yıldır devam eden ortaklık çerçevesinde, COS ve Serpentine Galerileri’nin destekleri eşliğinde, programında 2016 yılında Bijarke Ingels’in Pavyonu’nda şairler Fred Moten ve Eileen Myles’in okumalarının düzenlendiği; 2015 yılında selgascanos Pavyonu’nda Marianne Symnett’in Blue Roses adındaki müzikal gösterisi ve Jessie Darling’in sürükleyici NTGNE’sinin yer aldığı; 2014 yılında Smiljan Radic Pavyonu’nda, Ed Atkins’in Synonyms: Five or six noise-making riffs ile metinlerden, şarkılardan ve seslerden oluşan gecesinin ve 2013 yılında Sou Fujimoto Pavyonu’nda George Henry Lonely’nin moda gösterisini anımsatan GHL performansının da bulunduğu unutulmaz Park Geceleri gerçekleştirildi.

COS ve Serpentine Galerileri’nin sanat ve tasarım camiaları ile olan sıkı ilişkilerinin de sayesinde, bu iş birliği beş yıl içinde dünya çapında en çok görülen mimari sunumlar arasına giren, birçok disiplini bir araya getiren sıra dışı karşılaşmalarla birlikte büyüdü. Her yıl, çeşitli sanat dallarını konu eden gösterileriyle büyük bir kesime hitap ederek, Londra’ya yeni ve dinamik kültürel etkileri kattı.