Kültür Sanat Django!

Django!

19.02.2013 - 09:48 | Son Güncellenme:

Inglourious Basterds’dan sonra Tarantino’dan Western soslu bir film bekliyorsam da bu kadarını beklemiyordum.

Django

Sevda Serbest

Haberin Devamı

Django Unchained, müzikleri, oyunculukları, ırkçılığa ve köleliğe dair farklı bakış açısıyla yılın en iyi filmlerinden biri.

Başrollerinde Jamie Foxx, Christoph Waltz, Leonardo DiCaprio, Kerry Washington ve Samuel L. Jackson’ın yer aldığı film, Mississippi’de bulunan köle eşini kurtarmak için ödül avcısına dönüşen siyahi bir kölenin öyküsünü anlatıyor. Will Smith’in reddettiği Django rolünü devralan Jamie Foxx, karizması ve oyunculuğu ile devleşiyor. Bir kahramandan beklenen her şeyi veriyor bize. Inglourious Basterds’da filmi en tepeye taşıyan Christoph Waltz ise Dr. King Schultz rolü ile ikinci kez bir Tarantino filmini göklere çıkarıyor.Bu yı, Oscar töreninde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü almaması Oscar ödüllerine olan saygımı şiddetle azaltacak. Üzerine giyindiği “kötü adam” rolü ile Leonardo Di Caprio için Akademi’nin herhangi bir adaylık lütfunda bulunmaması da ayrı bir Oscar ayıbı olarak hafızalarda kalacak. Bence “En İyi Karşılıklı Döktürme” ödülünü Leo ve Waltz’a verebilirler. İzlediğinizde eminim ki en sevdiğiniz sahneler bu ikilinin olduğu sahneler olacak. Fazlaca Samuel L. Jackson sever olarak, kendisini biraz korkunç bulmakla beraber, filmin en iyi karakterlerinden biriydi diyebilirim.

Haberin Devamı

Django

Filmin müziklerine aşık olabilirsiniz. Hepsi ayrı ayrı çok iyi sahnelere konumlandırılmış. Filmin soundtrack’ini dinlerken filmi başa sarıyor gibi hissedeceksiniz. Klasik Tarantino sahnelerini çokça göremesek de, Schultz’ı arayan kasabalıların, “maske” diyalogları, şok etkisi yaratan tokalaşma sahnesi ve yine şiddetin kara mizah ile perdeye yansıtıldığı sahnelerle az da olsa avunabilirsiniz.

Tarantino’nun ırkçılığa ve köleliğe yaptığı bambaşka göndermelerle dolu Django Unchained’e bayılacaksınız.