Kültür Sanat Dostlarının sevgi sözleriyle uğurlandı

Dostlarının sevgi sözleriyle uğurlandı

28.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yeşilçam’ın usta ismi Fatma Girik, pazartesi günü Kovid-19’a bağlı zatürre nedeniyle hayatını kaybetti.

Dostlarının sevgi sözleriyle uğurlandı

MESUT YILMAZ- Kötü hava şartlarından dolayı ertelenen Fatma Girik’in anma ve cenaze törenleri dün yapıldı. Fatma Girik için ilk olarak 1989-1994 yılları arasında belediye başkanlığı yaptığı Şişli Belediye Binası’nda bir anma töreni düzenlendi. Girik’in filmlerinden kesitlerin yer aldığı kısa bir gösterimin ardından  konuşmalar gerçekleştirildi. Törene CHP'li siyasilerin yanı sıra Girik’in kardeşi Günay Girik, manevi kızı ve yeğeni Ahu Turanlı, sanatçı dostları ve çok sayıda belediye çalışanı katıldı.

Haberin Devamı

Dostlarının sevgi sözleriyle uğurlandı

Fatma Girik için ikinci tören Cemal Reşit Rey Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Girik’e son kez veda etmek için törene katılan sanatçı dostları konuşmaları sırasında gözyaşlarını tutamadı. Hülya Koçyiğit, yakın arkadaşı için “O masmavi gözlerle, sanki içinden bir ışık yanarmış gibi pırıl pırıl sevgiyle, iyilikle bakan o güzelim gözler. Girdiği ortama hemen bir neşe, enerji getirirdi", Ediz Hun ise “Olağanüstü bir kadındı. Dürüsttü, mertti. Menfaat peşinde hiç koşmadı" dedi. Nur Sürer, Girik'le olan anılarını anlatırken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fatma Girik’in sanatçı kişiliğinin yanı sıra toplumsal duruşuna vurgu yaptı.

Fatma Girik’in tabutu Şişli Belediye Binası ve Cemal Reşit Rey Kongre Merkezi’nde düzenlenen anma törenlerinin ardından cenaze namazı için Teşvikiye Camii’ne getirildi. Sanatçı dostlarının hazır bulunduğu cenazede yakın arkadaşının tabutuna sarılıp ağlayan Türkan Şoray “Son kez sarıldım. Vedalaştım” dedi. İBB'ye ait tören mangası tarafından cenaze aracına taşınan Girik'in cenazesi toprağa verilmek üzere Bodrum’a gönderildi. Merhum sanatçı, bugün hayat arkadaşı Memduh Ün’ün yanına defnedilecek.