Kültür Sanat Fotoğrafçıların Antalya buluşması

Fotoğrafçıların Antalya buluşması

04.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Gelişen teknoloji herkesi fotoğrafçı yapsa da bu işin inceliklerini ustalardan öğrenmeye her zaman ihtiyacımız var. Her daim önemli bir yere sahip fotoğraf, teknolojiden aldığı yardımlarla sınırları ortadan kaldırıyor, anı tam da o anda herkese gösteriyor, belgeliyor, gündemi belirliyor.

Fotoğrafçıların Antalya buluşması

Hazal Özlü - Elbette fotoğraf denilince ilk akla gelen isimlerden biri Coşkun Aral. Aral’ın öncülüğünde iki yıl önce kurulan Fotoğraf Organizasyonları Derneği (FOTON) gençleri işin ustalarıyla bir araya getirerek fotoğraf üzerine tartışılması gereken tüm konuları masaya yatırmayı amaçlıyor. Aral’ın “Birlikte çalıştığım Murat Gür, Tanin Helvacı ve Ozan Bilgiseren ile sohbet ederken çıktı fikir ortaya. Fotoğrafa dair her şeyin konuşulduğu ve etkinliklerin düzenlendiği bir dernek kurmaya karar verdik. Foton’un anlamı da küçük ışık hüzmesi. Amacımız dünya çapında anılmak ve gençlere bilinmeyen değerli fotoğrafçıları da tanıtmak” sözleriyle anlattığı FOTON’un düzenlediği Fotoğraf Zirvesi, Antalya’da gerçekleşti. 

Haberin Devamı

Gönüllüler artıyor

Zirveye ülke genelinden 300’e yakın fotoğrafçı katıldı. Zirvede geleceğin fotoğraf düzenleme teknikleri, geniş çaplı fotoğraf projeleri geliştirme-uygulama ve yönetme, sponsorluk konusunda izlenecek yollar, yarının dünyasının fotoğrafı, Metaverse, NFT gibi güncel konular ele alındı. Ayrıca dijital dünyada eserlerin nasıl sergileneceği; yemek, spor, portre, sokak ve düğün fotoğrafçılığı gibi özel alanlar hakkında tartışmalar ve telif hakları üzerine konuşmalar yapıldı. Zirve hakkında konuşan Coşkun Aral “Türkiye’de fotoğrafa duyulan ilgi her geçen gün artıyor. Yurt dışında düzenlenen birçok fotoğraf etkinliğinin de Türkiye’ye gelmesi için planlamalar yapacağız. 2020’den bu yana gerçekleşen Photomaraton İstanbul, ikincisi gerçekleşen İstanbul Sokak Fotoğrafı Festivali, Yılın Fotoğrafçı Ödülleri gibi birçok etkinlikle fotoğraf dünyasına hizmetlerimiz devam ediyor. Önümüzde proje aşamasında olan birçok çalışma var. Baharın da gelmesiyle Erzincan-Bayburt, Mardin-Van Foto safarileri düzenleyeceğiz. Etkinliklerimizle paralel olarak gönüllülerimiz de hızla artıyor. Bu tür etkinliklerin sayısı ile birlikte kalitesinin de artacağına, fotoğrafın farklı mecralarda yaygınlaşacağına olan inancımız yüksek” dedi.

 

Yazarlar