Kültür Sanat Herkes birbirine âşık olmalı

Herkes birbirine âşık olmalı

28.11.2008 - 02:21 | Son Güncellenme:

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile DTP’li bazı milletvekilleri, Türk kızı ile Kuzey Iraklı bir Kürt gencinin aşk hikâyesini anlatan “Gitmek-Benim Marlon ve Brandom” filminin Ankara’daki galasına katıldı

Herkes birbirine âşık olmalı

Günay, “Bir Türk kızı, bir Kürt gencine âşık olabilir. Bir Kürt kızı, bir Türk gencine âşık olabilir. Bence herkes birbirine âşık olmalıdır” dedi. BM Mülteciler Yüksek Komiserliği ve Mülkiyeliler Birliği sponsorluğuyla Kızılırmak Sineması’nda gerçekleşen galaya, Günay ve eşi Gülten Günay, ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, DTP milletvekilleri Sırrı Sakık, Hasip Kaplan, Bengi Yıldız, Ayla Akat Ata, Sebahat Tuncer ve yönetmen Hüseyin Karabey katıldı.
‘Tartışılacak bir şey görmedim’
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile İsviçre’de düzenlenen ve Türkiye’nin de konuk olduğu festivalde, Karabey’in filminin programdan çıkarılması tartışmalara neden olmuştu. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan bir bürokratın, “Bir Türk kızı bir Kürde âşık olmaz” diyerek, festivali, para desteğini geri çekmekle tehdit ettiği öne sürülmüştü.
Günay, bakanlığın filme destek olmadığı yönündeki iddiaların ‘gerçek dışı’ olduğunu ifade ederek, bakanlık olarak filmin senaryo ve yapım aşamasında yardımcı olduklarını söyledi. Film yurtdışına gönderilirken bazı sözlerin basında talihsiz bir biçimde yer aldığını belirten Günay, galanın sonunda, “Üzerinde bu kadar tartışma yaratacak bir şey görmedim” dedi. DTP’li milletvekilleri de filmi beğendiklerini söyledi.