Kültür Sanat Leyla Gencer anılıyor

Leyla Gencer anılıyor

09.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

20.yüzyılın en önemli sopranolarından; La Diva Turca, La Gencer, La Regina olarak bilinen Leyla Gencer vefatının 15. yılında özel konserlerle anıyor.

Leyla Gencer anılıyor

İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin bu akşam saat 20.00’de Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi’nde gerçekleştireceği konserde Mozart’ın “Figaro’nun Düğünü” ve “Sihirli Flüt”, Verdi’nin “La Forza del Destino”, “Don Carlo”, “Maskeli Balo”, “Aida”, “I Vespri Siciliani”; Rossini’nin “Sevil Berberi”; Donizetti’nin “Anna Bolena”, Bellini’nin “Norma”; Massenet’in “Manon”, Mascagni’nin “Cavalleria Rusticana”, Saint-Saëns’in “Samson ile Dalila” operalarından aryalar seslendirilecek. Konserin solistleri Esra Abacıoğlu Akcan, Perihan N. Artan, Aylin Ateş, Aslı Ayan, Jaklin Çarkçı, Evren Ekşi, Anna Sirel Y. Etyemez, Nesrin Gönüldağ, Gülbin Günay, Otilia İpek, Nazlı Deniz Süren, Hande Soner Ürben ve Evren Işık Yasemin, Fügen Yiğitgil’in piyanosu eşliğinde sahnede olacak.

Haberin Devamı

Leyla Gencer anısına bir konser de CRR’de gerçekleşecek. 10 Mayıs’ta saat 20.00’de başlayacak konserde Gencer’in vefatına kadar görev yaptığı La Scala Akademi’nin üyeleri sahnede olacak. La Scala Akademi baş korrepetitörü James Vaughan piyanosuyla soprano Sara Rossini ve bariton Paolo Ingrasciotta’ya eşlik edecek. G. Rossini’nin “Sevil Berberi”, C. Gounod’un “Faust”, Mozart’ın “Cosi Fan Tutte”, Puccini’nin “Turandot” ve “La Boheme”, Verdi’nin “Falstaff”, “Giovanna D’arco” ve “La Traviata” operalarından bölümler yorumlanacak.