Kültür Sanat Mamut X Dreamscapes sanatseverlerle buluşuyor

Mamut X Dreamscapes sanatseverlerle buluşuyor

23.10.2021 - 11:32 | Son Güncellenme:

Kültür sanat ekseninde yaratıcı içerik ve projeler üreten HOOD Base, 2013 yılından bu yana gerçekleştirdiği sergilerle benzersiz bir keşif alanı yaratan Mamut Art Project ile bir araya geliyor. HOOD Base küratörlüğündeki “Mamut X Dreamscapes” sergisi, +1 katkılarıyla, Mamut Art Project’in 19-31 Ekim tarihleri arasında Yapı Kredi bomontiada’da gerçekleşecek 2021 edisyonunda izleyiciyle buluşuyor.

Mamut X Dreamscapes sanatseverlerle buluşuyor

28 illüstratörün müzikten ilham alarak yarattığı eserlerin yer aldığı “Mamut X Dreamscapes”, ziyaretçilere müzikle örülü bir dünyanın kapılarını aralıyor. Sergideki işlerin sınırlı sayıdaki edisyonları, sergi alanında ve Mamut Art Project’in çevrimiçi platformu üzerinde satışa sunuluyor. Sanatçıların ilham aldığı şarkılardan oluşturulan bir çalma listesi de sergiye eşlik ediyor.

Sanatçılar: Burak Beceren, Burak Tozkoparan, Bülent Gültek, Can Dağlı, Cins, Cosmicnutz (Selin Türkü Birben), Dilara Akbal, Doğa Can Ertürk, Ece Haskan, Efe Akarca, Erdem Yıldız, Hande Koçhan, Hürkan Alcan, Kübra Su Yıldırım, Mert Tugen, Merve Atılgan, Merve Yiğit, Murat Kalkavan, Ozan Atalay, Selin Çınar, Serçin Çabuk, Somonzi, Tolga Tarhan, Tuğçe Türksoy, Ufuk Barış Mutlu, Uğur Acil, Yiğit Yerlikaya ve Vardal Caniş.

“Dream Gigs Illustrated” projesinden Mamut Art Project sürprizi!

HOOD Base’in 2019 yılında, illüstratörlerin müzikle olan kişisel bağlarından yola çıkan bir hayal kurma pratiği olarak başlattığı konser afişi serisi “Dream Gigs Illustrated”, “Mamut X Dreamscapes” alanında ziyaretçileri bekliyor.

“Mamut X Dream Gigs Illustrated” sergisi, odağına Türkiye’de müzik kültürünü besleyen mekânları alıyor. 34 sanatçının tasarladığı hayali konser afişlerinde bağımsız sahnelerden kurumsal salonlara, alt-kültürlere ev sahipliği yapan kent mekânlarından müzik dükkânlarına, Türkiye’nin yakın tarihindeki birçok canlı performans alanı ve müzik ile özdeşleşmiş mekân anılıyor. Takip edilen müzikal harita, kente dair hafızamızı tazelerken, sosyal yaşam ve mekândaki süregelen değişimin müzik etkinlikleri üzerinden okunmasına olanak sağlıyor.