Kültür Sanat Müzikal kraliçesinin hüzünlü vedası

Müzikal kraliçesinin hüzünlü vedası

10.08.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

30 yıl boyunca kanserle savaşan ünlü oyuncu Olivia Newton-John, 73 yaşında hastalığa yenik düştü. Onu hep zarif ama mücadeleci duruşuyla hatırlayacağız. Şarkıları ve Sandy ile bıraktığı iz, nesiller boyu hayatımıza güzellik katmaya devam edecek.

Müzikal kraliçesinin hüzünlü vedası

Müjde Işıl - Sadece müzikallerin değil sinema tarihinin de ikonik sahnelerinden biridir. Gencecik, incecik, enerjik Olivia Newton-John ile John Travolta “You’re the One That I Want”ı söyler “Grease”te. Newton-John’un kat kat kabarık, Travolta’nın briyantinden pırıl pırıl parlayan saçları, kıvrak dans figürleri ve muhteşem bir şarkı… ABD’de 1978’de (kaynaklara göre bizde vizyona girmesi 1981’i bulmuş) vizyona giren “Grease” o dönemin gençliğinin gönlünü fethetmekle kalmadı, Olivia Newton-John’u dünya starı ve aşk idolü yaptı.

Haberin Devamı

Olivia Newton-John’un aile kökeni hayli ilginç. Dedesi Max Born; Nazi rejiminden kaçmış, Nobel ödüllü fizikçi Max Born. Anne tarafında pek çok hukukçu var ailede. İngiliz komedyen Ben Elton, yine anne tarafından akraba. Babası ise İkinci Dünya Savaşı sırasında MI5’te Nazilerin Enigma şifresini çözmekle görevli bir subay. Üç kardeşin en küçüğü olarak 1948’de dünyaya gelen Olivia Newton-John, küçük yaşlardan itibaren müzikte yeteneğini gösteriyor. Televizyon şovlarında görünüyor, ilk albümünü ise 1966’da yapıyor. 70’lerde yolu iyice açılıyor. 1974’te “Long Live Love” adlı şarkıyla İngiltere’yi Eurovision Şarkı Yarışması’nda temsil edip dördüncü oluyor. Ancak onu tüm dünyaya tanıtan, “Grease” müzikalindeki Sandy rolü ve John Travolta ile sergilediği olağanüstü performans           oluyor. Bu performansla Oscar’a değil ama Altın Küre’ye aday gösteriliyor. Müzik kariyeri de başarılarla dolu. Dört kez Grammy Ödülü kazanıyor ve şarkıları müzik listelerinde beş kere bir numara oluyor.

Haberin Devamı

‘90’ların başında Olivia Newton-John’a meme kanseri teşhisi konuyor. Bundan sonra hayatı başka bir yöne akmaya başlıyor. Sahnelerden kopmuyor ama hastalıkla mücadele, önceliği oluyor. Sadece kendi hayatı için değil, kanser hastaları için de bu mücadeleyi veriyor. Kanser araştırmalarına destek için kampanyalar düzenliyor. Bu kapsamda kendi adıyla vakıf kurup yardım topluyor. Bu çabalarından dolayı Kraliçe II. Elizabeth tarafından Dame unvanına layık görülüyor.

73 yaşında vefat eden sanatçının ölüm haberini eşi John Easterling paylaştı ve “huzur içinde öldüğünü” ifade etti. Olivia Newton-John’un “Grease”teki rol arkadaşı John Travolta, sosyal medya hesabından hüzünlü bir veda mesajı paylaştı: “Sevgili Olivia’m, hayatımızı çok daha iyi hâle getirdin. Etkin inanılmazdı. Seni çok seviyorum. Yolun sonunda görüşürüz. Yeniden birlikte olacağız. Seni gördüğüm andan itibaren ve sonsuza kadar seninim. Senin Danny’nin, senin John’un!”

Olivia Newton-John, kanserle uzun süre savaştı. 30 yıl boyunca hastalık nüksetse de hiç pes etmedi. Diğer hastalar için de umut kaynağı oldu. Onu hep zarif ama mücadeleci duruşuyla hatırlayacağız. Şarkıları ve Sandy ile bıraktığı iz, nesiller boyu hayatımıza güzellik katmaya devam edecek.