Kültür Sanat Rotahane’nin 66. durağı Erzurum

Rotahane’nin 66. durağı Erzurum

22.01.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin zengin kültürel varlıklarını tanıtmak ve bu varlıkların turizm farkındalığını artırmak amacıyla hayata geçirilen Rotahane, Erzurum’da kültür ve tarih dolu bir yolculuk yaptı.

Rotahane’nin 66. durağı Erzurum

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy’un kurucusu olduğu Rotahane’nin 66’ncı durağı olan Erzurum’da Urartulardan Osmanlılara, Selçuklulardan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş dönemine kadar birçok eser, katılımcıların büyük beğenisini kazandı.

Haberin Devamı

Son durak Ankara

Pervin Ersoy ve beraberindekiler, Erzurum’un tarihi yerlerinden Atatürk Evi, Yakutiye Medresesi Müzesi, Lala Paşa Camisi, Erzurum Taş Han, Erzurum Kalesi, Ulu Camii, Çifte Minareli Medrese, Üç Kümbetler ve Yeni Erzurum Müzesi’ni ziyaret etti.

Ersoy, beş yıldır Türkiye’yi şehir şehir gezdiklerini belirterek “66’ncı şehre ulaştık. 81’inci ilimiz olan Ankara’da projeyi sonlandıracağız. Ankara’yı iple çekiyoruz. Bu projeyi sizlerin de takip etmesini istiyoruz. Lütfen Rotahane’yi takibe alın” dedi. Ersoy, projeye her şehri ünlüsüyle gezerek başladıklarını, Erzurum’da Nusret Gökçe ile birlikte tarihi ve turistik yerleri ziyaret ettiklerini ifade ederken Nusret Gökçe ise “Burada çok güzel bir külliye yaptık, öğrenciler için. Sık sık gidip geliyorum. Dünyaca ünlü isimleri de getirmeye çalışıyorum. Havası soğuk ama insanları sıcak bir şehir” diye konuştu.