Kültür Sanat Sanat köyünde yeni buluşma

Sanat köyünde yeni buluşma

02.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sanat ve yaratıcı endüstrilerin bir araya geldiği Kıraarthane Gallery, Türkiye’nin sanat köyü Ayvalık Küçükköy’de kapılarını açtı.

Sanat köyünde yeni buluşma

MİNE ÖZDEMİR GÜNELİ - Oyun Yapımcıları ve Geliştiricileri Derneği’nin ilk kadın Yönetim Kurulu Üyesi ve Women in Games Türkiye’nin kurucusu olan Simay Dinç ile kardeşi Eray Dinç, bilim insanları, sanatçılar ve girişimcilerin işlerini birlikte sergileyebileceği Kıraarthane’yi hayata geçirdi. Ekip köy çocuklarına ücretsiz kodlama, tasarım, robotik eğitimleri veriyor.

Haberin Devamı

Bu yaz 35 sanatçının işlerinden oluşan McART.IST özel seçkisi, Kıraarthane’de sanatseverlerle buluşuyor. Resim, heykel, video oyun, NFT, fotoğraf gibi çalışmlaların bir arada görülebildiği “Yeni Kapılar Açmak / Open the floodgates” isimli sergi, 30 Eylül’e kadar ziyaret edilebilecek. “Medeniyet, mahremiyet, aidiyet ve çoğu zaman güvenin temsili olan kapılar, birer etkileşim aracıdır” mesajıyla sanatseverlerle buluşan sergi, Kıraarthane’nin 100 yılı aşkın kapılarının ardında, geçmiş ve geleceğin bütünlüğünü yeniden hissettiriyor.