Kültür Sanat 'Sarı Zeybek' 19 Mayıs'a yetişecek

'Sarı Zeybek' 19 Mayıs'a yetişecek

28.01.2008 - 00:00 | Son Güncellenme:

Türk Halk Müziği Sanatçısı Sümer Ezgü, hazırladığı kısa belgesel türündeki "Sarı Zeybek" filminin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’na yetişeceğini bildirdi.

Sarı Zeybek 19 Mayısa yetişecek

Ezgü, yaptığı açıklamada, "Zarı Zeybek" projesinin bazı yayın organlarında "Sümer Ezgü" Atatürk’ü oynayacak şeklinde yer aldığını ve konunun magazinsel bir bakışla ele alındığını savundu.
Kısa belgesel türünde 5-6 dakika sürecek film için çalışmalara
başlandığını belirten Ezgü, "Ben sadece Mustafa Kemal Atatürk’ün
ölümünden önce katıldığı son baloda ’Sarı Zeybek’ oynama sahnesini canlandıracağım " dedi.

Ezgü, şu anda meclis toplantı salonu olarak kullanılan tarihi Bursa
Belediye binasındaki balo salonunda çekilecek filmin, ulusal bayramlarda ve günlerde televizyonlarda yayınlanacağını ve öğrencilere CD’sinin dağıtılacağını söyledi.

Can Dündar’ın hazırladığı Sarı Zeybek belgeselini izlediği günden bu yana Sarı Zeybek oyununu canlandırmak için proje hazırladığını ifade eden Ezgü, şöyle konuştu: "Film 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’na yetiştirilecek. Ben doğduğum, yaşadığım yörem itibarıyla zeybek oynarım. Mask, makyajım ve kostümümle Atatürk’ün katıldığı son balodaki Sarı Zeybek oynadığı sahneyi canlandırmak istiyorum. Kullanacağım mask yurt dışında hazırlanacak Özel bir makyaj yapılacak.

Kostümü Faruk Saraç hazırlayacak. Atatürk’ün o gün giydiği beyaz eldiven, beyaz yelek, beyaz papyon, silindir şapka ve smokin hazırlanacak. Ömer Lütfi Mete senaryo konusunda yardımcı olacak. Ödüllü yönetmen Biray Dalkıran filmi çekecek." Ezgü, filmin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’na yetiştirilmesi için iş takviminin başladığını sözlerine ekledi.