Kültür Sanat Şarkılarını tenine kazıyor

Şarkılarını tenine kazıyor

27.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Nova Norda, nisan ayında sevenleriyle bir araya getirdiği “Paralel Evrende Dünya Tarihi’’ adlı ilk albümünde yer alan parçaların akustik versiyonunu “Akustik Evrende Dünya Tarihi” adlı albümle yayınladı.

Şarkılarını tenine kazıyor

MELİSA VARDAL- Daha önce “Varım”, “Dinazorlar”, “Kuzeye Kaç” gibi parçalarıyla dikkat çeken Nova albümüyle başarısını taçlandırmıştı. Şimdi akustik versiyonlarıyla karşımızda duran parçaların sözlerine çok emek verdiğini ve bu nedenle o sözleri vurguladığı daha sade versiyonları yapmak için bu yola başvurduğunu söyleyen Nova doğru zamanı beklemiş. Doğru zaman diyorum ama doğru mevsim demek daha doğru sanırım, çünkü Nova akustikle sonbaharın frekanslarının yarattığı uyumu tercih etmiş. Albümde “Peşindeyim Kendimin”, “Zorba”, Sarhoşsun Dünya”, “Yüreğim Ellerimde”, “Bela” ve “Pelin” adlı altı parça yer alıyor. Albümünde “Zulüm, savaş gibi bin bir türlü üzücü olay olmasaydı dünya tarihini öğrenmek için kitapları açtığımızda empatiye dair hikâyeler görseydik ne olurdu?” sorusunun peşinden giden Nova, albüm yayınlandıktan sonra en çok parçalarının sözlerinin dövme olarak yaptırılmasına şaşırmış. Nova bu şaşkınlığını “İnsan olmaya dair, hayatı yaşamaya dair dertlerimiz o kadar ortak ki, tenlerine kazıyacak kadar aynı şekilde hissediyor insanlar” sözleriyle açıklıyor.

Haberin Devamı

Nova, günlük tutar gibi kendi hayatından bir şeyleri su yüzüne çıkarmaya çalışıp, bunları parçalarına yansıtıyor. Bize de, su yüzüne çıkaracağı nice duygular dilemek düşüyor…