Kültür Sanat "Şehrin çay evi" : Dem Karaköy

"Şehrin çay evi" : Dem Karaköy

10.01.2014 - 17:46 | Son Güncellenme:

Nevizade - Cihangir gençliği Asmalımescit’i mesken eyledikten sonra sürekli yer değiştirmeye, yeni mekanlar keşfetmeye devam etti.

Şehrin çay evi : Dem Karaköy

Şişhane, Kuledibi, Galata derken… Son zamanlarda herkes Karaköy’de. Issız sokakların köşelerine açılmış, birbiriyle sanat, lezzet, eğlence, konfor adına yarışan o kadar çok mekan var ki burada… Bej ile başlayan serüven, Karabatak, Ops ve benzerleri ile devam ediyor. Eylül ayında açılan Dem Karaköy ise bir çay sever olarak bence içlerinde en sevimlisi.

Haberin Devamı

“Şehrin artık bir çay evi var” sloganıyla başladılar. 60 çeşit çayı ile sizi en az 60 kez daha ağırlayacağız dedirtiyorlar.Kahve sevene, “kahvemiz yok” demiyorlar. Kahve çeşitleri de mevcut. İnce belli bardak çay içeni de, İngiliz porseleninde sütlü çay sevenini de aynı mekanda buluşturuyor. Müzikleri de her telden tabii. 3 farklı Türk çayının da aralarında olduğu Çin, Japonya, Sri Lanka, Hindistan, Kenya, Güney Afrika çaylarının fiyatlarını biraz yüksek bulabilirsiniz. Demlik çaylar 13 Tl’den başlıyor. Cam bardakta bir Türk çayı içeyim diyorsanız oda 5 TL. Ben Foursquare önerilerini dinleyip Irish Malt denedim. Zevk meselesi ama bence aroması daha yoğun olabilirdi.