Kültür Sanat Selahaddin Eyyubi’nin hayatı dizi oluyor

Selahaddin Eyyubi’nin hayatı dizi oluyor

26.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Eyyubi hanedanının kurucusu ve ilk hükûmdarı olan, Kudüs seferi ve Haçlılara karşı mücadelesiyle tarihin önemli komutanlarından Selahaddin Eyyubi’nin hayatı dizi oluyor.

Selahaddin Eyyubi’nin  hayatı dizi oluyor

SERAY ŞAHİNLER Türkiye-Pakistan ortak yapımı dizi için ilk imza önceki gün İstanbul’da atıldı. Türkiye’de inşa edilecek bir platoda çekimleri yapılacak proje, Akli Film ile Ansari Shah Film ortaklığında gerçekleşecek. Daha önce “Uyanış Büyük Selçuklu”, “Hay Sultan”, “Fuat Sezgin Belgeseli” gibi projelere imza atan Akli Film’in sahibi yapımcı Emre Konuk, iki coğrafya için çok kıymetli bir ülkü adına harekete geçtiklerini söyledi. Tarihi dramalar üzerine çalıştıklarını belirten Konuk, “Bu zamana kadar yaptığımız işlerde nasıl ince eleyip sık dokuduysak Selahaddin Eyyubi projesine de aynı hassasiyetle yaklaşacağız. Tabii Kudüs bizim gönlümüzün goncasıdır. Kudüs’ün İslam dünyası için olan önemini en iyi bildiğimizi işle, sanatla yeniden tüm dünyaya göstermek istiyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ansari Shah Film yöneticisi Dr.Kashif Ansari ise Selahaddin Eyyubi’yi anlatmanın bir sorumluluk olduğunu belirterek, “Selahaddin Eyyubi’nin hayatını anlatan bu eseri ortaya çıkartmak bizim için çok önemli. Bu her insanın ve bu dünyada yaşayan bütün kulların barış ve sevgi içinde bir arada yaşayabilmesi idealimizin bir sonucu” dedi. Projenin bir diğer ortağı  Dr. Syed Junaid Ali Shah ise Eyyubi’nin örnek hayatını anlatarak son yıllardaki İslam karşıtı algıyı kırabileceklerine dikkat çekti. Shah, “Nedeni her ne olursa olsun şu anda dünyaya bu yanlış bilgilerin  doğrusunu aktarmamız gerekiyor.” Bugün kahraman  gibi gördüğümüz pek çok kişi olabilir fakat İslam tarihinde İslam’a hizmet etmiş  çok büyük isimler var. Biz bu projeyi gelecek nesillerin bu önemli şahsiyetleri  örnek alabilmesi için hayata geçiriyoruz” şeklinde konuştu. Üç sezon olması planlanan dizinin oyuncu kadrosu ve yayın kanalı ile tarihi ise henüz belli değil.