Kültür Sanat Şimdiki zamanın hikayesi

Şimdiki zamanın hikayesi

18.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

.

Şimdiki zamanın hikayesi

BÜNYAMİN AYGÜN

Haberin Devamı

Bayram şekerini hazırlayın!

Yine bir bayram arifesi, yine neşe içinde en güzel kıyafetlerini giyen şen şakrak çocuklar… En çok da çocuklar sevinir bayramlara. Günümüzde hâlâ devam eden geleneği sürdüren minikler ellerinde poşetlerle kapı kapı dolaşıp şeker toplar, karşılığında sıcacık masum bir gülücük bırakırlar. Buna en iyi örnek de, Musa Kesler’in Gümüşhane’nin Köse İlçesi’nde çektiği bu fotoğraftaki çocukların bakışları değil mi?

Şimdiki zamanın hikayesi

MİLLİYET ARŞİVİNDEN 37 YIL ÖNCE BUGÜN

“Nerede o eski bayramlar?” OĞUZ YETER

Her bayram geldiğinde yetişkinlerin ağzından düşürmediği bir deyim vardır, “Nerede o eski bayramlar...” Milliyet arşivinden aldığımız 1984 yılına ait fotoğrafta da bunu kanıtlıyor adeta; eskiden bayram gelince aile fertleri birbiriyle bayramlaşır bayramlaşmaz soluğu lunaparklarda alırdı.

Haberin Devamı

Şimdiki zamanın hikayesi

Bir anlık ferahlık CEMAL YURTTAŞ

Koronavirüs önlemleri çerçevesinde geçtiğimiz yıl yapılamayan tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri bu hafta kıran kırana geçen müsabakalarla gerçekleşti. Bu sene 660’ıncısı düzenlenen müsabakalarda gülen de oldu ağlayan da… Ama her iki tarafta Cemal Yurttaş’ın objektifine takılan bu karede olduğu gibi sıcaklardan nasibini aldı.

Şimdiki zamanın hikayesi

Tarihin penceresi HAFİZE ARAT

Bir devrin açılıp, bir devrin kapanmasının simgesi olan Ayasofya Cami, tarihi en az İstanbul kadar eski olan bir başyapıt. İstanbul’u ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin de ilk duraklarından biri olan bu tarihi mekânı, okuyucumuz Hafize Arat, farklı bir pencereden kadraja alınmış.

Şimdiki zamanın hikayesi

Uçan korsan gemisi SAADET KANDUR

Turistik bölgelerde para kazanmak isteyen yerli halk türlü yollar dener. En ilginç ve farklı yollardan biri de fotoğrafta olduğu gibi uçan bir korsan gemisi yaparak satmaya çalışmak olabilir. Endonezya’nın turistik adalarından olan Bali’de bu satıcı turistlerin ilgisini çekmek için elinden geleni yaparken sayfamızın müdavim fotoğrafçılarından Saadet Kandur’un objektifine böyle yansımış.

Şimdiki zamanın hikayesi

www.milliyet.com.tr’ye gelenler

Önce çek sonra paylaş!

En güzel anılarınız artık Milliyet.com.tr’de. Yollayın, sizin de anılarınız yayınlansın!

Haberin Devamı

l FOTO yaz 6688’e gönder
l Gelen mesaja tıkla l Fotoğrafını yükle

Fotoğraf Servisi Müdürü Bünyamin Aygün’ün seçtiği fotoğraflarınız Milliyet Pazar, Milliyet.com.tr ve Milliyet Express uygulamasında yayınlansın...

Şimdiki zamanın hikayesi

Milliyet Sizden Gelenler fotoğraf paylaşım servisi ücretli bir hizmet olup tüm GSM operatörleri için her gönderilen mesaj başına tüm vergiler dahil 3,6 TL ücretlendirilmektedir.