Kültür Sanat Şimdiki Zamanın Hikayesi

Şimdiki Zamanın Hikayesi

18.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

.

Şimdiki Zamanın Hikayesi

BÜNYAMİN AYGÜN - Bol adrenalin

Haberin Devamı

Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde bulunan Kapuzbaşı Şelaleleri, doğaseverlerin en uğrak noktalarından biri. Türkiye’nin birinci, dünyanın en yüksek ikinci şelalesi olan Kapuzbaşı Şelalesi, yaz sıcağında serinlemek isteyenleri cezbediyor. Etrafında piknik alanları ve yürüyüş parkurları bulunan bu yerde, bazı ziyaretçiler şelalede şişme botlarla bol adrenalinle kürek çekerek vakit geçiriyor.

Şimdiki Zamanın Hikayesi

OSMAN TAPLAMACI - Hoşgörü sembolü 

Midyat, doğayla uyumuyla büyülüyor;. Tarihî ve kültürel zenginlikleriyle öne çıkan; kilise, cami ve sinagog gibi farklı dinlere ait ibadethanelerin yan yana bulunduğu ilçe, hoşgörü ve kardeşlik sembolü. Kızıl sarı gökyüzünde şehrin kültürel dokusu bir sanat eseri gibi duruyor.

Şimdiki Zamanın Hikayesi

ENDER YÜKSEKER - Yeni hayat

Haberin Devamı

Depremin ardından aylar geçse de içimizdeki acı ilk günkü gibi taze… Depremzedeler yeniden hayatın akışına dönmeye başladı; çadır kentlerde, konteyner kentlerde ve göç ettikleri şehirlerde yeni hayatlarına uyum sağladılar. Ender Yükseker, Hatay Kırıkhan’daki AFAD çadırında yeni hayatına uyum sağlamaya çalışan minik bir kızı fotoğrafladı.

Şimdiki Zamanın Hikayesi

MUHAMMED ATAM - Boğaz balıkçısı

Bir yanda şehrin eşsiz dokusu bir yanda eşsiz doğası… İstanbul’un benzersiz manzarasının ortasında olduğundan habersiz bir kayıkçı, denizin mavi ve yeşil tonları ile şehrin silüetinin arasında kayboluyor. Yağlı boya tablo gibi görünen bu fotoğrafı Muhammed Atam çekti.

Şimdiki Zamanın Hikayesi

CEMAL YURTTAŞ - Kupa sevinci

Futbol Avrupa şampiyonunu İstanbul’da belirledi. UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Manchester City, Inter’i tek golle devirdi. Kentin meydanları, Manchester City taraftarlarının şampiyonluk coşkusuna ortak oldu. Taraftarların kostümleri, aksesuarları ve bayrakları havalarda uçuştu. Bir genç başında hayranı olduğu Kevin De Bruyne’nin  maketini taşıyarak objektifleri üzerine çekti.

Şimdiki Zamanın Hikayesi