Kültür Sanat Suç ve Ceza’da ‘eşitlik’

Suç ve Ceza’da ‘eşitlik’

02.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

12. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali 18-24 Kasım tarihleri arasında Atlas 1948 Sineması, Kadıköy Sineması ve AKM Yeşilçam Sineması’nda gerçekleşecek. Gösterimler için tam bilet; gündüz (11.30-13.30) seanslarında 10 TL, akşam (16.30-19.00-21.30) seanslarında 15 TL olarak belirlendi. Festival boyunca öğrenciler tüm seanslar için 7 TL’ye bilet alabilecek.

Suç ve Ceza’da ‘eşitlik’

Film programı her yıl olduğu gibi Türk ve dünya sinemasından seçilmiş, ana temaları adalet olan filmlerden oluşuyor. Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması’nda aralarında Emin Alper’in bol ödüllü “Kurak Günler”i ve Kutluğ Ataman’ın yeni filmi olmak üzere dokuz film yarışacak. İstanbul’da ilk kez gösterilecek bu filmler: “El Houb” (Shariff Nasr), “Bir Zamanlar Gelecek: 2121” (Serpil Altın), “Hilal, Feza ve Diğer Gezegenler” (Kutluğ Ataman), “Somewhere Over The Chemtrails” (Adam Koloman Rybanský), “Kurak Günler” (Emin Alper), “Metronom” (Alexandru Belc), “Happiness” (Askar Uzabayev), “Palm Trees and Power Lines” (Jamie Dack) ve “No End” (Nader Saeivar).

Haberin Devamı

Altın Terazi Kısa Metraj Film Yarışması’nın yanı sıra festivalde bu yıl Altın Terazi Kısa Metraj Belgesel Film Yarışması bölümü, ilk kez izleyicisi ile buluşacak. 19-23 Kasım tarihlerinde endüstrideki gelişmelerin tanıtıldığı, tartışıldığı, iletişim toplantılarının yapıldığı VisionIST, Atlas 1948 Sineması ve AKM Yeşilçam Sineması’nda gerçekleşecek. Katılım için festivalin web sayfası olan icapff.com adresinden akreditasyon formu doldurulması gerekiyor. 12. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali akademik programı da “Eşitiz” temasıyla gerçekleştirilecek. Akademik program 18 Kasım 2022 Cuma günü saat 09.00’da İstanbul Üniversitesi Doktora Salonu’nda başlayacak. Eşitlik ve insan haklarına ilişkin çeşitli sorunlar, 10 ülkeden 80 katılımcı tarafından ele alınacak.

Haberin Devamı

Festival bu yıl oyuncu Serra Yılmaz’a Sinema Onur Ödülü verecek. Festival danışma kurulu; Akademik Onur Ödülü’nü kadın hakları savunuculuğu yapan Nazan Moroğlu’na ve Sinemaya Katkı Ödülü’nü Mevlüt Koçak ve Sevin Okyay’a vermeyi kararlaştırdı. Onur ve Katkı Ödülleri 17 Kasım 2022 Perşembe akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda yapılacak açılış töreninde takdim edilecek.