Kültür Sanat Yeni Yayınlar

Yeni Yayınlar

05.08.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yeni Yayınlar

Yeni Yayınlar

Golem/ Harry Collins - Trevor Pinch/ Türkçesi: Zeki Yemez/ Sarmal Yayınevi/ 192 sayfa
"Golem - Bilim Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey" başlıklı kitapta Collins ve Pinch, bilimi Golem'e benzetiyorlar. Golem, Yahudi mitolojisinde ne zaman ne yapacağı belli olmayan olağanüstü gücü nedeniyle potansiyel bir tehlike oluşturan ama aynı zamanda nazik, sevecen, yardımsever bir yaratık.
Meraklısına Pratik Yönetim Dersleri/ İhsan Babak/ İnkılap Kitabevi/ 163 sayfa
Sekiz bölümden oluşan "Meraklısına Pratik Yönetim Dersleri" adlı kitap, iş yaşamında başarının temel anahtarı nedir sorusuna basit ama önemli bir yanıt veriyor: İnsan ilişkileri. Özellikle hizmet sektöründeki insan ilişkilerinde hangi yönetim kadamesinde olunursa olunsun dikkat edilmesi gereken kurallar açıklanıyor.
Sesli Düşünceler/ Ali Tarakçı/ 274 sayfa
"Ülkemizdeki siyasal sorunları çözmek için yıllardır uygulanan zor ve şiddet yöntemi sorunu çözdü mü? Ekonomik kaynakları silaha aktararak ne yapılıyor? Savaştan besleneneler ortaya çıkıyor. Savaş istikrar mı sağlıyor, yoksa istikrarsızlık mı?..." Bunun gibi birçok sorunu sesli olarak düşünüyor Tarakçı.
Girne'den Doğan Güneş/ Atilla Çilingir/ Sektör Yayıncılık/ 158 sayfa
"22 yıl öncesine dönmek ve o günleri tekrar yaşamak, satırlara dökmek ne kadar zor!.. Ancak o dönemde gerçekleri yaşayan eski bir bölük komutanı olarak gerçeği ama yalnızca gerçeği yazarak tarihe ışık tutmak ve yeni yetişen kuşaklara `Kıbrıs Barış Harekatı' gerçeğini bir asker gözüyle anlatarak yaşanan kahramanlıkları ve yeni bir Türk Devleti'nin doğuşunu belgelemek istedim," diyor Atilla Çilingir.