Kültür Sanat Yunanistan ile ortak ‘Romeo ve Juliet’

Yunanistan ile ortak ‘Romeo ve Juliet’

11.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, Türk Ocağı Salonu’nda “Devlet Tiyatroları Her Yerde” adlı lansmanda yeni sezon projelerini anlattı.

Yunanistan ile ortak ‘Romeo ve Juliet’

MELTEM GÜNEŞ Ankara- Karadağlı, “Hedefimiz bize özgü olanı çağdaş tiyatroyla buluşturmak. Önümüzdeki günlerde geleneksel tiyatro unsurlarını çağdaş olanla buluşturduğumuz projeleri izleyeceksiniz” dedi. “Halkımıza tiyatro yapma borcumuz var” diye konuşan Karadağlı “Bu sene, tiyatro her yerde, tiyatro hayatın içinde olacak” dedi. Karadağlı, bu sene repertuvar yelpazesinin çeşitliliği ile herkese hitap etmeyi hedeflediklerini anlattı.

Haberin Devamı

Karadağlı, Shakespeare’in “Romeo ve Juliet”iyle Türkiye ile Yunanistan’ın önemli bir sanatsal birlikteliğe imza atacağını açıkladı. Karadağlı, “Devlet Tiyatroları ile Yunanistan Pire Şehir Tiyatrosu’nun ortak yapımı olan oyun iki ülke arasındaki ilişkiyi daha da güçlendirecek. Provalar Yunanistan’da yapılacak. Oyun, ilk defa İstanbul’da AKM’de sahnelenecek. Ankara ve İzmir’in ardından Atina’ya gidecek” bilgisini verdi. Karadağlı, tiyatro yönetmenliği konusunda yaşanan sorunların çözümü adına da Devlet Tiyatroları ailesinden genç oyuncularla açık atölyeler yapılacağını söyleyerek, Devlet Tiyatroları Kuruluş Hakkındaki Kanun’da yer alan “Yurt dışına bilgi ve gördü amacıyla sanatçı gönderilmesi” hükmünü yeniden aktif hale getireceklerini vurguladı.

Yazarlar