Siyaset Mahkeme sordu yanıtlar geldi: Yok,yok,yok

Mahkeme sordu yanıtlar geldi: Yok,yok,yok

16.01.2010 - 01:08 | Son Güncellenme:

Genelkurmay’a Öcalan’ın başka örgüt bağlantısı, MİT’e TİT, Jandarma’ya da Ümraniye’deki bombalar soruldu. Üçünden de cevap geldi: Bilgi yok

Mahkeme sordu yanıtlar geldi: Yok,yok,yok

“Ergenekon” davalarına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin bazı kurumlara sorduğu sorulara gelen yanıtlar dava dosyalarına girdi. Jandarma Genel Komutanlığı, Ergenekon soruşturmasının başlamasına neden olan Ümraniye Çakmak Mahallesi’ndeki gecekonduda ele geçirilen 27 adet el bombasıyla ilgili olarak mahkemenin ayrıntılı bilgi talebine Jandarma Genel Komutanlığı’ndan yanıt geldi. Jandarma, kafile numaraları verilen bazı bombalardan da envanterlerinde bulunmadığını bildirdi.
Yazının son bölümünde ise şu bilgi verildi: “Birliklere tertip edilen mühimmata ait bilgilere, tertip emirlerinin arşiv bekleme süresinin dolmasını müteakip imha edilmesi nedeniyle ulaşılamadığından, bahse konu mühimmatın hangi birliğe, hangi tarihte kaçar adet tertip edildiğinin tespit edilemediği, ayrıca, mühimmatı envanterinde bulunduran birlik komutanlarınca, söz konusu mühimmattan eksik, kayıp veya çalıntı olmadığının bildirildiğini arz ederim.”

MİT: “TİT tespiti yok”
Mahkemenin talebi üzerine Milli İstihbarat Teşkilatı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Genelkurmay Başkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı “Türk İntikam Tugayı (TİT)” ile ilgili ellerindeki bilgileri mahkemeye gönderdi. MİT’ten gelen yazıda, araştırmalar sonucunda, “TİT adının solcu kesimin korkutulması amacıyla aşırı milliyetçi unsurlarca bir süre kullanıldığı ve ön plana çıkarıldığına dair bilgilerin alındığı, ancak bu bilgilerin teyidi ve detaylandırılmasının mümkün olmadığı” belirtildi.

Öcalan’ın örgütü
Mahkeme, birinci “Ergenekon” davasının 19 Ekim 2009 tarihindeki duruşmasında, “PKK terör örgütünün Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından kurulduğu” iddiasını ve “Ergenekon terör örgütü üyesi olup olmadığını” Genelkurmay’a sordu. Gelen cevap yazısında, “Terörist başı Abdullah Öcalan’ın PKK terör örgütünün kurucusu olduğu konusu dışında başka bir bilgi mevcut değildir” denildi.