Oynatma Listesi
HABERLER

Abdüllatif Şener 'İlk turda Oğan'a oy verdim' sözlerine açıklık getirdi

14 Mayıs seçimleri sonrası CHP'den istifa ettiğini açıklayan, ilk turda Sinan Oğan'a oy verdiğini söyleyen eski CHP'li Abdüllatif Şener o ifadelerine açıklık getirdi.

"İlk turda Sinan Oğan'a oy verdim, ikinci turda geçersiz oy kullandım" diyen eski CHP'li Abdüllatif Şener'den bu kez sıradışı bir açıklama geldi. O açıklamayı, kendisini eleştirenlerle dalga geçmek için söylediğini açıkladı.

'Çapraz mapraz, sorular morular yaparken, ben de 'Biraz rahatlatayım onları' dedim. Gürültüsü ne kadar olur? Bu kadar gürültü beklemiyordum. Biraz rahatlatmak için beni sorgulayanları, biraz da kafa bulmak için söyledim.'

CHP'de yeniden milletvekili adayı gösterilmeyen Şener genel seçimlerde de CHP'ye oy vermediği söylemiş 14 Mayıs sonuçlarının ardından partisinden istifa ettiğini açıklamıştı.

ŞENER'İN YANITSIZ BIRAKTIĞI SORU

Şener, 'Bu kez Sinan Oğan'a oy verdiniz mi?' sorusunu yanıtsız bıraktı. 'Söylenecek bir şey değil. Çünkü sorgulanacak bir şey değil. Anayasaya haykırıysa söylenmesi de gerekmez. Madem istiyorsunuz... 'Koyuyorum masaya' dedim. O bakımdan 'Kafa buldum' dedim.'

Şener, CHP ve Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerinin gerekçesinin tekrar aday gösterilmemesi olmadığını söyled. 'O süreçteki terbiyesizlik nedeniyle eleştiriyorum. Buradan o konuyu dallandırmak istemiyorum. bu safhada'

"1 TURDA SİNAN OĞAN'A OY VERDİM"

Geçtiğimiz günlerde CHP'den istifa ettiğini açıklayan Abdüllatif Şener, katıldığı bir televizyon programında Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kime oy verdiğini açıklamıştı.

Şener ayrıca kendisine yöneltilen "İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?" sorusuna "Ben zaten istifa ettim" diye yanıt vermişti.

Şener'in konuyla ilgili yaptığı açıklama şöyle; 1. turda Sinan Oğan'a oy verdim. 2. turda ise geçersiz oy kullandım. Milletvekili değildim ve oyumu böyle kullandım. Oy sandığına giderken milletvekili değildim. Ben CHP'de siyaset yaptım ama bütün partilerin bana ilgisin olduğunu o partilerden milletvekili olmasam dahi geçmişte bana milletvekilliği ve genel başkan yardımcılığı olduğunu biliyorsunuzdur. Meclis seçimlerinde kimseye oy vermedim. Şöyle bir detayda var. CHP'ye yönelik genel bir eleştirim yok. Ama siz oyunuzu kullanırken genel manzaraya bakarsınız ve oyunuzu kullanırsınız. Ben de böyle değerlendirdim.

CHP'LİLERDEN TEPKİ

Program devam ederken bağlanan CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Şener'e tepki göstermişti.. Bunun yanında sosyal medyadan da kullanıcılar Şener'in sözlerine sert eleştirilerde bulunmuştu.

"CHP'DEYKEN BİZE OY VERECEĞİNİ SÖYLEDİ"

Abdüllatif Şener'in CHP'den istifası ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu'na 'oy vermedim' sözlerinin yankıları sürerken, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan dikkat çeken bir açıklama geldi.

CHP eski Milletvekili Abdüllatif Şener, kendisine yöneltilen "İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?" sorusuna "Ben zaten istifa ettim" diye yanıt verirken, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermediğini söylemişti. Şener, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda Sinan Oğan'a oy verdiğini, ikinci turda ise geçersiz oy kullandığını söylemişti.

Abdüllatif Şener'in sözleri gündemdeki yerini korurken, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan çok konuşulacak bir açıklama geldi.

CHP'DE SIĞINMACI TARTIŞMASI

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Abdüllatif Şener'in sığınmacılarla ilgili CHP içerisinde bazı tartışmalar yaşandığını söylediğini aktardı.

"CHP ADAYI OLSAM BİLE ZAFER PARTİSİ'NE OY VERİRİM"

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "Ben Abdüllatif Bey ile televizyon dışında 2 kez sohbet ettim. Her ikisi de kahvaltı sohbetiydi. Cumhuriyet Halk Partisi vekiliyken bir kahvaltı sohbetinde, birçok insanın içerisinde şunu söyledi. Sizin sığınmacılar politikanız, benim partimin sığınmacılar politikasından daha doğru. Benim partim, bu politikayı sürdürürse seçimlerde CHP'den aday olsam da Zafer Partisi'ne oy veririm. Sadece Sinan Oğan'a oy verdiğini düşünmüyorum muhtemelen Zafer Partisi'ne de oy vermiştir." dedi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER