Oynatma Listesi
HABERLER

Afganistan'da camide bombalı saldırı! İlk görüntüler

Afganistan'da cuma namazı kılınırken gerçekleşen saldırı ibadethaneyi kan gölüne çevirdi, en az 100 ölü ve yaralı olduğu bildiriliyor. Yerel medya, bir intihar saldırganının üstündeki patlayıcıları infilak ettirdiğini duyurdu.

Afganistan'ın Kunduz kentinde cuma namazı sırasında bombalı saldırı gerçekleşti. Sosyal medyadan paylaşılan ilk görüntüler, kan gölüne dönen caminin içerisinde çok sayıda cesedin yerde yattığını gösteriyor.

 

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, patlamada en az 100 ölü ve yaralının olduğunu duyurdu. Yerel medyadaki bazı haberlerde de ölü sayısının 100'ü geçebileceği belirtiliyor.

Yerel medya, İmam Bergah camiinde yaklaşık 300 kişiyle cuma namazı kılınırken büyük bir patlamanın olduğunu, intihar saldırısının ardından büyük bir panik yaşandığını bildiriyor.

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansına konuşan görgü tanıkları, saldırı düzenlenen camiye Şii Hazaraların gittiği bilgisini verdi. AP, ayrıca cami içinden ve dışından çok sayıda fotoğrafı da dünyaya servis etti. Fotoğraflarda, camiden çıkarılan cesetler göze çarpıyor.

TAHLİYE'DEN BU YANA İLK BÜYÜK SALDIRI

Kendini havaya uçuran saldırganın yol açtığı kıyım, Patlama, 29 Ağustos'ta Kabil Havalimanı'nda 13'ü ABD askeri 170 kişinin öldüğü saldırıdan sonraki en büyük saldırı niteliği taşıyor.

 

Afganistan'da 3 Ekim Pazar günü de başkent Kabil'deki İdgah Camisi yakınlarında bir patlama olmuş ve en az sekiz kişi yaşamını yitirmişti. Patlama, Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid'in annesinin hatim merasimi yakınlarında gerçekleşmişti.

Afganistan'da 15 Ağustos tarihinde başkent Kabil'in düşmesiyle ikinci Taliban dönemi başladı ve örgüt geçici hükümetini açıkladı.

DEAŞ HORASAN OLAĞAN ŞÜPHELİ

Afganistan nüfusunun yaklaşık yüzde 10'unu oluşturan Şii Hazaralar, son yıllarda özellikle terör örgütü DEAŞ'ın saldırılarına hedef oldu. DEAŞ, hem Hazaraların gittiği camileri hem de yaptıkları gösterileri kan gölüne çevirdi. Saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı yüzlerle ifade ediliyor.

DEAŞ'ın Horasan kolu, Afganistan'da özellikle etkili ve 26 Ağustos'taki Kabil Havalimanı saldırısını üstlenmişti. 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER