Oynatma Listesi
HABERLER

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş'tan CNN TÜRK'te flaş açıklamalar

AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş CNN TÜRK'te Tarafsız Bölge programında Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtlıyor. Kurtulmuş, Sedef Kabaş olayı için, 'Cumhurbaşkanı'nı eleştirebilirsiniz ama hakaret edemezsiniz.' dedi.

AK Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş İstanbul'da yaşanan kar yağışı nedeniyle trafiğin durma noktası gelmesi üzerine CNN TÜRK stüdyolarına geç geldi. 20.30'da başlaması planlanan program ancak 21.20'de başlayabildi. Yolun yaklaşık 500-600 metresini yürüyerek kat ettiğini aktaran Kurtulmuş'un Ahmet Hakan'ın sorularına verdiği yanıtlar şöyle:

"SEDEF KABAŞ'IN SÖZLERİ MİLLİ İRADEYE HAKARETTİR"

Çok ağır bir hakaret asla dile getirilmemesi gereken bir husus Cumhurbaşkanına hakaretten öte oy vermiş insanlara da dolaylı olarak ağır hakaret etmiş oluyorsunuz. Bu ülkenin Cumhurbaşkanını çok kötü bir benzetme ile hakaret ediyorsunuz bu bir eleştiri değildir. Bütün milli iradeye saygısızlıktır demokrasiyi ayaklar altına almaktır bunun hak hukukla alakası yoktur. Hiçbir demokraside bu eleştiri sınırları içerisinde görülemez. O günkü tweetinde ben yalnız olmadığımı gördüm diyor kendi şahsı bakımından bir mizansen. Bilerek isteyerek bu kadar ağır bir hakarettir.

Bu tür saldırgan tutumlara karşı asgari bir saygınlığın korunması lazım. Ne yazık ki her iki muhalefet lideri de bu gazeteciye açık bir şekilde destek vermişlerdir. Bu hanımefendi bu hakaretleri yaparken orada bulunan CHP'li milletvekili arkadaşlarımız, ben olsaydım birisi aynı sözlerle Sayın Kılıçdaroğlu'na ya da Akşener'e aynı şeyi söylese müdahale ederdim ama siz Cumhurbaşkanı'na hakaret etmiş diyerek destek verirseniz yarın bir gün bu siyaset dilinin daha kötü olmasına neden olursunuz.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER