Oynatma Listesi
HABERLER

AK Parti'den Van kararıyla ilgili ilk açıklama

Van Büyükşehir Belediyesi'nin İl Seçim Kurulu'nun kararıyla DEM Parti'den AK Parti'ye geçmesiyle ilgili konuşan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Bu konu il seçim kurulunun takdirinde. Yasal mevzuatla ilgili bir konu." ifadelerini kullandı. Çelik, seçim sonuçlarına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle: Beşiktaş'taki yangınla ilgili Cumhurbaşkanımız sürekli bilgi almakta. Gözaltılar var. İnşallah daha fazla can kaybı olmasın diye ümit ediyoruz. Maalesef can kaybı sayısı arttı.

TEK GÜNDEMLİ TOPLANTI

Seçimlerden sonraki ilk toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Tek gündemli olarak toplandık. Seçim sürecinin değerlendirmesi. Seçim demokrasimize yakışan çerçeve içerisinde geçti. Herkesin çok büyük katkısı var. En önemli teşekkür vatandaşlarımızadır.

PARTİMİZE DÖNÜK MESAJLARI NET ŞEKİLDE ÖDEYECEĞİZ

Seçimin başladığı andan itibaren bunu değerlerndirmeye başladık. Kazanan demokrasinin gerçek sahibi olan vatandaşlarımız olmuştur. Türkiye'yi yöneten unsur demokrasidir, sandıktır. Demokrasimiz bir kez daha seçim sayesinde güçlenmiştir. 31 Mart seçimlerinin partimize dönük olarak mesajlarını net şekilde okuyacağız.

SİYASET AÇISINDAN DÖNÜM NOKTASI

31 Mart seçimleri de önümüzde izleyeceğimiz siyaset açısından dönüm noktası. 18 kez milletin huzuruna çıktık. Gösterilen teveccühlere şükranlarımızı arz ediyoruz. Bu teveccühe layık olmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Arzu etmediğimiz sonucun çıktığı yerler var. Bütün boyutları ile ele alacağız.

MİLLETİMİZİN MESAJI BOYNUMUZUN BORCU

AK Parti ve Cumhur ittifakı olarak sadece milletin sesini dinleyen siyasi anlayışa sahibiz. Milletimiz uyarılarda bulunmuştur, eleştirileri vardır. Bu mesajı bütün boyutları ile ele almak değerlendirmek boynumuzun borcudur. Bunların hepsi başımızın gözümüzün üstündedir. Milletimizin uyarısını değerlendirmek için gayretimizi sürdürüyoruz.

AK PARTİ SORUMLULUĞUNU YERİNE GETİRECEK

Milletin mesajını almak siyasi namusun gereğidir. AK Parti kurumları sorumluluğunu yerine getirecektir. İtiraz hakkı, eleştiri hakkı, uyarı hakkı milletimize aittir. Bunu dinlemek de siyasi partilere aittir. Bize not verecek yegane merci vatandaştır. Sokağın sesini doğru şekilde dinleyeceğiz. Vatandaşımızın sesini dinleriz itirazımız olmaz.

İÇ VE DIŞ POLİTİKADA GÜÇLÜ BİR SİYASET OLUŞTURMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Bu MYK’da Cumhurbaşkanımızın verdiği mesaj; milletin talebi doğrultusunda, millet eksenli siyasetin yeni dönemde daha da güçlendirmek için yapılması gerekenlerin ele alınması, öz eleştiriden başlayarak verilen mesajların değerlendirilmesi şeklindedir.

Türkiye seçim sürecini tamamlamış oldu. Dolayısıyla 4,5 yıldan daha fazla bir zaman için Türkiye’nin önünde bir seçim yok. Hem iç politikada hem dış politikada güçlü bir siyaset oluşturmaya devam edeceğiz.

YENİ ANAYASA NESİLLERE BORCUMUZDUR

Yeni anayasa, gelecek nesillere borcumuzdur. Bununla ilgili olarak çalışmalar yapılacak. Farklı toplumsal kesimlerin durumlarının iyileştirilmesine dönük olarak uyguladığımız ekonomik programın sonuçlarını aldıkça adımlar atmaya devam edeceğiz.

İL SEÇİM KURULU'NUN VAN KARARI

Bu konu İl Seçim Kurulu'nun verdiği bir karar. Bu gereken şartların yerine gelmemesi nedeniyle bir karar almış. Burada İl Seçim Kurulu ve YSK yetkilidir. Konu hukuki bir konu. Seçim sistemimiz her türlü itiraz sistemini düzenlemiştir. Hukuken haklı değillerse, buna da herkesin saygı göstermesi lazım. Demokratik tepkiyi göstermek herkesin hakkıdır. Bunu şiddete dönüştürmenin demokrasiyle bir bağı yoktur.

ERKEN SEÇİM ÇAĞRILARI

Bu çağrıların mantığı yok. Genel seçim gerçekleşti. Cumhurbaşkanımız 5 yıllık yetki sahibidir. Bu seçim yerel seçimdir.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER