Oynatma Listesi
HABERLER

Akşener'in açıklamalarına Kılıçdaroğlu'ndan ilk tepki! CHP kadrolarına talimat

Geçtiğimiz cumartesi günü sessizliğini bozan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ittifak ortaklarını eleştirmiş, 'Koltuğundan başka hiçbir şeyi düşünmediler' diyerek tepki göstermişti. Bu sözler üzerine ne diyeceği merak edilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu açıklama yaptı. İşte haberin ayrıntıları...

İYİ Parti lideri Akşener'in Afyonkarahisar'da CHP'yi eleştirmesi Ankara ve İstanbul Belediye Başkanlarını cesur olmamakla suçlaması siyasetin sıcak gündemi.

İYİ Parti lideri Akşener, Afyonkarahisar’da Kocatepe’de yaptığı konuşmada, seçimden önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı seçilebileceklerini gördüklerini belirterek, "Onların yolunu kapatanlara maalesef engel olamadım. Aziz Türk milleti ve değerli arkadaşlarım, sizlerden özür diliyorum" demişti.

İttifak ortaklarını da eleştiren Akşener, 'Meselemiz, Türkiye olduğu için; nefislerimizi kör odalara hapsettik. Ama ne yazık ki, nefsinin esiri olanlarla uğraştık. Biz, “önce millet, önce memleket” dedik. Ama ne yazık ki, “önce şahsım, önce ben” diyenlerle uğraştık. Biz, milletimizin geleceği için, kendi çıkarlarımızdan vazgeçtik. Ama ne yazık ki, Koltuğundan başka hiçbir şeyi düşünmeyenlerle uğraştık. Ve en nihayetinde, maalesef olmadı, olamadı, olduramadık. Tüm çabalarımıza rağmen, 2023 seçimlerindeki yenilgiye, maalesef engel olamadık.' ifadelerini kullanmıştı.

Bu açıklamalar sonrası gözler CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndaydı. Kılıçdaroğlu'ndan bir açıklama geldi. Peki ne dedi?

* Ayrıntıları CNN TÜRK muhabiri Melike Görür aktardı; İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener uzun süredir merak edilen o açıklamasını Büyük Taarruz'un yıl dönümünde Afyonkarahisar'da hafta sonu yaptı. Akşener açıklamasında hem geçtiğimiz dönem seçimin muahsebesini yaptı hem de önümüzdeki yerel seçimlere ilişkin önemli mesajlar verdi.

Akşener özellikle 6'lı masadan kalktığı süreci hatırlatarak Cumhurbaşkanı adayı belirleme sürecini eleştirdi ve bunun üzerinden isim vermeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerini sıraladı.

Aslında CHP kanadı sessizliğini koruyordu. Dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir gazeteye verdiği röportajda CHP liderine bu soru da soruldu. Kılıçdaroğlu cevap vermekten kaçındı. Tam anlamıyla cevap vermedi.

"SORULARI YANITLARSAM SAYIN AKŞENER'E SAYGISIZLIK, NEZAKETSİZLİK YAPMIŞ OLURUM"

CHP lideri 'Akşener'in sözlerini yorumuna dayalı soruları yanıtlarsam sayın Akşener'e saygısızlık, nezaketsizlik yapmış olurum' demekle yetindi.

Akşener önümüzdeki dönem yerel seçimler için 'Kendi başımıza girecekmişiz gibi çalışacağız' ifadelerini kullanmıştı. 'Bazı yerlerde iş birliği olur' ifadelerini de kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu ise bir kez daha ittifak mesajı verdi. Özellikle 2019 yerel seçimlerini hatırlattı. Kılıçdaroğlu, 'Başarı adaylarımıza oy veren bizimle ittifak kuran herkesin, her partinin başarısı. 2024 yerel seçimlerinde bu başarıyı çoğaltarak süredeceğiz' ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN AKŞENER TALİMATI

Kılıçdaroğlu tam anlamıyla cevap vermedi 'nezaketsizlik olur' düşüncesiyle CHP kanadından da yönetiminden de herhangi bir açıklama yapılmıyor. Edinilen bilgilere göre, Kılıçdaroğlu talimat verdi. Bu konu hakkında milletvekilleri ve yöneticilerin konuşmaması için. Bu nedenle de herhangi bir açıklama yapılmıyor. Ya Kılıçdaroğlu ya da Parti Sözcüsü Faik Öztrak'ın açıklama yapacağı belirtiliyor parti yöneticileri ve milletvekilleri tarafından.

İMAMOĞLU'NA YAKIN KAYNAKLAR: BUNLAR ÖFKEYLE SÖYLENEN SÖZLER

Akşener'in yaptığı dikkat çekici bir açıklama daha vardı. Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda iki isim İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın aday olmasının en doğru karar olacağını söylemişti. Ancak orada kullandığı 'yürekli' ifadesi ise dikkat çekmişti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in o açıklamasına karşılık İmamoğlu'na yakın kaynaklarsa 'Siyaset maalesef artık böyle bir hal aldı. Bunlar öfkeyle söylenen sözler. İleride ne olacağını zaman gösterecek' ifadelerini kullandı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER