Oynatma Listesi
HABERLER

Ankara'da İsveç ve Finlandiya ile NATO görüşmesi!

İsveç ve Finlandiya ile NATO görüşmesi sonrası Sözcü Kalın açıklama yaptı. Sözcü Kalın Türkiye'nin önemli bir NATO üyesi olduğunu dile getirerek, "Türkiye'nin güvenlik kaygıları somut adımlarla belli bir takvimde karşılanmazsa sürecin ilerleyemeyeceğini çok net ifade ettik." dedi. Kalın "Öncelikle NATO bir güvenlik ittifakıdır. Merkezinde temelinde güvenliğin olduğu bir ittifaktır. Bunun en temel konusu üye olacak ülkelerin güvenlik kaygılarını eşit ve adil bir şekilde karşılanmasıdır. " ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcücü İbrahim Kalın'ın açıklamarı şöyle: Güvenlik kaygılarını giderecek adımlar atılmalı gerekli dedik. Türkiye NATO'un çok önemli üyelerinden bir tanesi.

NATO bildiğiniz gibi bir güvenlik ittifakı bir ekonomi oluşumu değil. Yakın bir döneme kadar ABD ve Avrupa'nın kendi yazılı kayıtlarında YPG'nin PKK'nın bir kolu olduğu açıkla bildirilmektedir. Terör örgütlerinin arasında bir fark olmadığını ifade ettik. Beklentilerimiz bu terör örgütlerinin propagandaya dönük somut adımlar atılmasına odaklanıldı.İki ülkeden 10 yıl içinde talep ettiğimiz iade taleplerini dile getirdik.

"YAPTIRIMLAR DERHAL KALDIRILMALI"

Dosyaları ve raporları önlerine koyduğumuzda bizi tatmin edici bir cevap alamadık. Savunma Sanayindeki yaptırımların derhal kaldırılması konusundaki beklentilerimizi de dile getirdik.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER