Oynatma Listesi
HABERLER

Bakan Soylu'dan tepki: Sorun yağmacılık değil yalancılık

İçişleri Bakanı Süleymen Soylu Kahramanmaraş'ta deprem bölgesindeki son durumu aktardı ve "Deprem bölgesinde güvenlik anlamında tek sorunumuz yağmacılık değil yalancılık." ifadelerini kullandı. Bakan Soylu, " Şu süreçte yaşadığımız tek güvenlik sorunu yağmacılık değil, yalancılıktır." dedi.

Bakan Soylu'nun açıklamaları şöyle: AFAD tüm kurumları koordine ederek, devletin bütün gücünü sahaya yansıtan koordinasyonun adıdır. Yangınları depremleri selleri hep anlayışla yönettik. Bu masanın ortaya koyacağı çözümler, süreç tam anlamıyla bu masada değerlendirilir ve milletimizin karşı karşıya kaldığı afet yönetilmeye çalışılır. Gelen iş makinesinden beslenmeye göre hepsi ortak bir şekilde değerlendirilir. Mobil aş afet anında Kızılay'ın koordinasyonundadır.

Yaklaşık 300 bine yakın bir çalışan var ve herkes büyük bir seferlik halinde. Devlet ve sivil toplum bütün kütlesi ile beraber AFAD koordinasyonuyla çalışıyor. Herkes kendi işini yapıyor. AFAD tüm gücüyle çalışıyor.

Tarihin en büyük afetiyle karşı karşıya kaldığımız herkesin kabulu. Kahramanmaraş'ta 4.497 enkazda arama kurtarma yapıldı. 308 enkazda arama kurtarma devam ediyor. Afşin’de, Andırın’da, Çağlayancerit’te, Ekinözü’nde arama kurtarma bitti. Elbistan'da 318 enkazdan 9 enkazda arama kurtarma devam ediyor. Pazarcık'ta, Türkoğlu'nda bitti. Göksun'da arama kurtarma bitti, bir tek binada arama kurtarma devam ediyor. Yarın oraya bir köpek daha gönderilecek ve cihaz gönderilecek.

Kahramanmaraş'ta ulaşılamayan köy söz konusu değildir. Buradan söylemek istiyorum. Elinizde ne kadar malzeme varsa gönderin. Aşevlerine malzeme bulmakta yarın öbür gün zorlanacağız. Kuru gıda dahil, hijyen malzemeleri dahil, özellikle aşhanede kullanılacak gıda malzemelerinin hepsine ihtiyaç var.

240 bin 688 kişinin barınması konusunda bir koordinasyonu Kahramanmaraş ölçeğinde söylemek istiyorum. Kahramanmaraş'ta şu ana kadar 30 bin çadır kuruldu.

Deprem bölgesinde güvenlik anlamında tek sorunumuz yağmacılık değil yalancılık. Yeni doğan çocuklardan, yaşlılara herkese ulaşmaya çalışıyoruz. Biz Elazığ depremi yönettik, yangın, sel afeti yönettik. Bu afet bunların hepsinin üstünde. Burada bir Ebrar sitesi var. Burada hayatını kaybeden kişi sayısı Elazığ depreminde hayatını kaybeden insan sayımızıdan fazla.

Tüm bölgeye 5 bin bekçi çektik. 10 ilde sürekli dolanacaklar. Milletimize doğruları anlatıyoruz. Elbet bir çift lafımız olacak ama işimiz bittikten sonra.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER