Oynatma Listesi
HABERLER

Bakan Varank 42 İstanbul’da gençlerle buluştu! Yazılımcı gençlere çat kapı ziyaret

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yazılım öğrenen gençleri çat kapı ziyaret etti. Vadi İstanbul’da bulunan 42 İstanbul’a sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren Bakan Varank, “Burası, katılımcı arkadaşlarımıza hiçbir eğitmen olmadan tamamen oyunlaştırma ve proje modeliyle yazılım öğreten bir okul. Bu tip inovatif eğitim metotlarıyla Türkiye’deki yazılımcı kapasitesini arttırmak istiyoruz.” dedi. Bakan Varank ziyarette gençlere Masterchef yarışmasının İtalyan jüri üyesi Danilo Zanna’nın özel tarifi ile yapılan tiramisu ikram etti.

Türkiye Açık Kaynak Platformu ile Ekol 42’nin iş birliği sonucunda Türkiye’de 42 İstanbul ve 42 Kocaeli okulları açıldı. Bakan Varank, akran öğrenmesi yöntemiyle yazılım öğreten 42 İstanbul’u ziyaret etti. Bilgisayar başında kod yazan gençler, karşılarında Bakan Varank’ı görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Gençlerle sohbet eden onların okul ve yazılımcılıkla ilgili görüşlerini dinleyen Bakan Varank, daha sonra yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

3 SENEDE MEZUN OLUYORLAR: Burası, katılımcı arkadaşlarımıza hiçbir eğitmen olmadan tamamen oyunlaştırma ve proje modeliyle yazılım öğreten bir okul. Buradaki programları takip ederek birbirlerine yardımcı olarak bir yazılımcı olarak yetişiyorlar. Ortalama üç senede hiçbir yazılım bilgisi olmadan daha önce bu işlerin eğitimini almamış insanlar buradan mezun olabiliyorlar. Biz bu okulları ülkemize geçen sene kazandırdık.

 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER