Oynatma Listesi
HABERLER

Bakan Varank'tan İHA teknolojisi vurgusu: Dünyada öncü olduk

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kuzey Irak’ta terör örgütünün açıktan gezmeye cesaret edemediğini belirterek, "Çünkü 24 saat insansız hava araçlarımızla Türkiye'ye tehlike oluşturabilecek teröristleri hem sınırın içerisinde hem sınırın ötesinde takip ediyoruz, gerektiğinde nokta atış operasyonlarla terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getiriyoruz. Türkiye'de sağladığımız bu huzur ve güvenin gerisinde terörle mücadelede işte bu kullandığımız savunma sanayi ürünleri var." dedi. Öte yandan yerli otomobille ilgili soruya ilişkin Bakan Varank, "Biraz önce Kocaeli'deydim. Türkiye Büyük Millet Meclisi Sanayi Komisyonu'nun milletvekilleriyle beraber TOGG’u ziyaret ettik. Orada bizzat arkadaşlarımızdan süreçle ilgili bilgi aldık. Türkiye'nin Otomobili projesi şu anda hedeflendiği şekilde devam ediyor. Fabrikanın inşaatı son sürat devam ediyor." dedi.

Bakan Varank, SAHA İstanbul’un İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlediği SAHA EXPO Savunma Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı’nı ziyaret etti.

Savunma sanayisinde farklı alanlarda üretim yapan birçok firmanın standını ziyaret ederek, ürünlerle ilgili yetkililerden bilgi alan Bakan Varank’a ziyaretinde; Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım ve SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar eşlik etti.

Varank, ziyaretinde yaptığı açıklamada, SAHA İstanbul’un Türkiye’nin en büyük savunma, havacılık ve uzay kümelenmesi olduğunu ifade ederek, "Dün resmi açılış gerçekleştirildi ama Macaristan Başbakanı’na refakat etmemiz gerektiği için fuarın açılışına katılamamıştık. Burada Türk ve yabancı savunma ve havacılık sektöründe faaliyet gösteren firmalar, son dönemde geliştirdikleri ürünleri, teknolojide geliştirdikleri kabiliyetleri sergiliyorlar. Bunun yanında özellikle firmalar arası ilişkiler, ticari ortaklıkların da görüşüldüğü, tartışıldığı gerçekten güzel bir fuar devam ediyor." diye konuştu.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER