Oynatma Listesi
HABERLER

Baykar'ın acı günü! Tarık Kesekçi için cenaze töreni

Trafik kazasında hayatını kaybeden Baykar Savunma uçak mühendisi Tarık Kesekçi için cenaze töreni düzenleniyor. Törende konuşan Selçuk Bayraktar, "Yolda şehit oldular. Tümüyle memleketi adına gençler yetiştirmek için yola çıkmışlardı. Kendisi ile Akıncı'da çok mesaimiz oldu. Kendisi bir akıncıydı." dedi.

Bursa'da trafik kazasında hayatını kaybeden Baykar Savunma uçak mühendisi Tarık Kesekçi için cenaz töreni düzenleniyor.

Törende konuşan T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar şunları söyledi:

Gencecik yaşında mühendislik ekibine liderlik etmeyi başaran bir kardeşimizdi. Çok yüksek donanımlı bir mühendisti. İnsanlar Allah vergisi yüksek donanımlara sahip olabilir ama Tarık'ı özel kılan ondaki yüksek şuur ve mühendis arkadaşlarına örnek olabilecek idealizmdi. Bunun yanında kalbinin temizliği, iyilik peşinde koşması, zaten bütün yaşantısı da bu şekildeydi. Son haftalarda kendisiyle görüştüğümüzde ona daha da önemli bir projeyi söylemiştim. Maalesef kendisi kovid olmuştu, izindeydi. En son cuma günü iş yerine test olmaya gelmiş ve negatif çıkmıştı. Bir sonraki gün hastalık biter bitmez yine kendisi gibi gençler yetiştirmek uğruna hasta olduğu halde il dışına kendisi gibi 4 kardeşimizle beraber milleti uğruna yola çıktılar. Yolda şehit oldular. Tümüyle memleketi adına gençler yetiştirmek için yola çıkmışlardı. Kendisi ile Akıncı'da çok mesaimiz oldu. Kendisi bir akıncıydı. Dünyanın farklı ülkelerinde çocuklara yardım götürürken de şendi. Kaybımız çok büyük, ülkemiz adına, müessesemiz adına çok büyük. Bize çok güzel örnekler bıraktı.

KAHREDEN KAZA

Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolu Selçukgazi tüneli yakınlarında meydana gelen trafik kazasında bir otomobil önündeki kamyona çarpmıştı. Feci kazada otomobilde bulunan dört kişi hayatını kaybetmişti. Kazada vefat edenlerden birinin İHA ve SİHA'ların yapımında performans ve analiz takım lideri olarak görev yapan Baykar'ın uçak mühendisi Tarık Kesekçi olduğu ortaya çıkmıştı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER