Oynatma Listesi
HABERLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kendi insanına güvenen herkes karlı çıkacaktır

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Bilim, Teknoloji ve Araştırma Binası Açılış Programı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yatırımını kendi ülkesine yapan, kendi insanına güvenen herkes karlı çıkacaktır. Sürekli kendi ülkesini aşağılayan tiplerin sosyal medya propagandaları komplekslerinin üstünü örtmek içindir." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Kampüsü'nde Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Bilim, Teknoloji ve Araştırma Binası Açılış Programında konuştu.

 

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:
Üniversitemizin Kandilli Bilim Teknoloji binamızın hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye her alanda olduğu gibi özgün araştırma faaliyetleri konusunda da adım adım yaklaşmaktadır. Doğal kaynakların etkin kullanılmasına yönelik çalışmalar bu birimde yürütülecektir. Salgın döneminde sağlık sektörünün en az savunma sanayii kadar kritik öneme sahip olduğunu gördük. Hizmete açtığımız bu teknoloji üssü gibi yatırımlar, yol haritamızın hayta geçmesinde bize destek sağlıyor. Sağlık ürünleri ve teknolojilerini ülkemizde geliştirmeye yönelik kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerimizi daha önce paylaştık.

EN ÖNEMLİ SAĞLIK MERKEZLERİNDEN BİRİ OLMA HEDEFİMİZ VAR

Koronavirüs salgını ve ardından başlayan Rusya-Ukrayna savaşı insanlığa önemli mesajlar verdi. Güçlü sağlık alt yapısına sahip olmayan ülkeler çaresiz kalmıştır. Kendi vatandaşlarımızın sağlığını korumamızın ötesinde bölgemizin en önemli sağlık merkezlerinden biri olmak gibi bir hedefimiz de var.

TÜM ENERJİMİZİ 2. SAFHAYA VERMEK DURUMUNDAYIZ

 

Şehir hastanelerimize israf yaftasıyla yerden yere vuranların bu imkanlara şükrettiklerine inanıyorum. Bu binaları donatacak araç gereçleri kendimizin geliştirmesi gerekiyor. 1. aşamayı geride bıraktık. Artık tüm enerjimizi 2. safhaya vermek durumundayız.

10 MİLYAR DOLARLIK PAY ALMAYI HEDEFLİYORUZ

Yaşam bilimleri merkezimiz bu gayretlerin sembolüdür. Eskiden bizim vatandaşımız teşhis ve tedavi için yurtdışına giderdi. Şimdi aynı amaçla milyonlarca insan ülkemize geliyor. Önümüzdeki yıl ise 1,5 milyon yabancı hastaya hizmet vererek sağlık pazarından 10 milyar dolarlık pay almayı hedefliyoruz.

GIDA KRİZİ DÜNYAYI TEHDİT EDİYOR

Gıda krizinin dünyayı tehdit ettiği dönemde bu alanda çalışmaların önemi artıyor. Küresel krizlerin önümüzdeki dönemlerde ciddi yalpalamalara yol açacağı görülmektedir.

GÜNDEMİ İŞGAL ETME GİRİŞİMLERİ BOŞUNA

Türkiye her alan geleceğin güvenli limanı ülkelerin başında gelmeye adaydır. Yatırımını kendi ülkesine yapan, kendi insanına güvenen herkes karlı çıkacaktır. Sürekli kendi ülkesini aşağılayan tiplerin sosyal medya propagandaları komplekslerinin üstünü örtmek içindir. Bilimsel başarılarıyla üretme beceriyle varlık göstermeyenlerin ülkemizin gündemi işgal etme girişimleri boşunadır. 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER