Oynatma Listesi
HABERLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli'den sürpriz görüşme! İşte masadaki konular...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Beştepe'de bir araya geldi. Peki masada hangi konular var? İşte haberin ayrıntıları...

CNN TÜRK muhabiri Arda Erdoğan da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli görüşmesinin detaylarını aktardı; Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bu yıl 10'uncu görüşmesini saat 14.00'te Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirecekler. Hem iç hem de dış gelişmelere dair bazı önemli konuları alması bekleniyor her iki liderin.

Yerel seçimlerde iş birliği oldukça kritik önemli bir başlık. Bu kapsamda hem AK Parti'de hem de MHP'de heyetler hazırlandı. 7 Ekim'de AK Parti kongresi var. O kongreden sonra AK Parti ve MHP heyetlerinin bir araya gelmesi ve yerel seçimlerde iş birliği dosyasını ele almaları bekleniyor. Bu kapsamda iki liderin gündeminde de AK Parti ve MHP'nin 2024'ün Mart ayında gerçekleşecek yerel seçimlerde iş birliği yapmalarına ilişkin kapsamlı bir şekilde değerlendirmede bulunmalarını bekliyoruz.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni anayasa çağrısı vardı. Cumhurbaşkanı, yeni anayasa çağrısı kapsamında da tüm parti gruplarıyla görüşme çağrısı yapmıştı. MHP'nin de 100 maddelik bir anayasa teklifi hazırladığını biliyoruz. Her iki liderin yeni yasama döneminde yeni anayasa çalışmalarına dair atılabilecke adımları konuşması beklentiler dahilinde.

Bir de dış gündem var elbette. Cumhurbaşkanı Erdoğan Nahçıvan dönüşünde oldukça önemli bir açıklama yapmıştı; 'İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin tezkerenin Meclis'e gönderilmesine ilişkin Cumhur İttifakı olarak bizim de bir yapımız var. Cumhur İttifakı olarak aramızda tabi ki görüşmelerimizi yapacağız. Ona göre de parlamentoya müraacatımızı yapıp, parlamentomuz nasıl bir takvim belirlerse, onu da orada takip edeceğiz.' demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli'nin bugün masasında olacak kritik başlık ise İsveç'in NATO üyelik süreci olacak. O tezkerenin parlamentoya gönderilmesi olacak muhakkak.Önümüzdeki yeni yasama döneminde ele alınacak bazı ortak başlıklar var. Aile ve Gençlik Bankası kurulması... Bu Cumhur İttifakı'nın imzasıyla gelecek TBMM'nin gündemine. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli'nin Aile ve Gençlik bankası çalışması ve deprem yasasına ilişkin önemli başlıkları da incelemesini bugünkü görüşmede bekliyoruz.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER