Oynatma Listesi
HABERLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğrenci affı müjdesi

AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrenci affı teklifinin Meclis'e geleceğinin müjdesini verdi. Konuşmasında TÜSİAD'a çok sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na da cumhurbaşkanlığı adaylığı için çağrı yaptı. Erdoğan'ın gündeminde polise yumruk atan milletvekili de vardı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu.
İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:
TBMM'mizin komisyon ve genel kurul faaliyetlerinde sizlere muvaffakiyetler diliyorum. Adana'daki gençlik şölenindeki coşku, AK Parti ile gençler arasındaki köprüyü görmemize imkan sağlamıştı.

 

Gençlerimize müjde vermek istiyorum. Kamuoyunda öğrenci affı diye bilinen teklifimizi önümüzdeki günlerde Meclis'in takdirine sunuyoruz. Lisans, yüksek lisans, doktora seviyesindeki öğrencilere okullarına dönüş yolunu açıyoruz.

OYNANAN OYUNUN FARKINDAYIZ

Efes-2022 tatbikatı vesilesi ile gittiğimiz İzmir'de muhataplara gerekli mesajları tüm açıklığı ile ilettik. Birileri tarafından şımartılarak üzerimize salınan Yunanistan üzerinden ülkemize karşı oynanan oyunun farkındayız. Sorun, Yunanistan'ın bu figüranlığa isteyerek soyunmasıdır. Yunanistan'ın başına geçmişte gelen budur. Yanlışta ısrar ederse başına gelecek olan da budur. Biz bölgemizde ve dünyada küresel, siyasi bir güç olarak varlığımızı hep sürdüreceğiz. Onlar figüranlıktan öteye geçemeyecektir.

CHP BİZE DERS VEREMEZ

Ülkemizde zor şartlarda kurulan uçak, silah, makine fabrikalarını kapatarak savunma sanayimizi dışa bağımlı hale getiren, Adalar meselesinde ülkemizi bu tartışmaların içine düşüren, ülkemizin hak ettiği konumda yer almasını sağlayamayan taktik değil stratejik hatalarıyla Türkiye'nin çıkarlarını koruyamamış bu parti bize ders veremez. Kılıçdaroğlu, 'CHP eski CHP değil' diyor. Millet eskisinden ne gördü ki yenisinden fayda beklesin. Onlar kendi içlerindeki Rum, Yunan, PKK, FETÖ, beşinci kol elemanlarını temizlesinler.

 

TÜSİAD SEN BİZE DERS VEREMEZSİN

TÜSİAD'ın başındaki beyefendi, sen haddini bil. Dış politikada sen bize ders veremezsin. Sen daha çıraksın. Haddini bil. Bunlar da akıllarına başlarını alamadıkları sürece iktidarın kapısından içeri giremezler. Sizden önce gelen ağababalarınız da aynı kafadaydı. Böyle giderse bu iktidarın kapısını çalmayın. CHP ne sufle ediyorsa siz de onu diyorsunuz. Öyle ise bu kapı yerli ve milli duruş sergileyene açıktır. Yerli ve milli duruş sergilemeyene kapalıdır. 

UÇUŞLAR TÜRK HAVAYOLLARI İSMİYLE YAPILACAK

Milli havayolumuz uluslararası uçuşlarını Turkish Airlines değil, Türk Havayolları ismiyle yapacaktır. Bu kadarı öküz altında buzağı arayanlara herhalde yeter. 

SEÇİM 2023'TE YAPILACAK

Seçim takvimi kendi mecrasında ilerliyor. Seçim 2023'te yapılacak. Geri sayım başladı. Muhalefet erken seçim dese de seçim takvimi işleyecek. Daha adayının ismini bile zikredemeyenlerin derdinin ülke olmadığı ortada. 6'lı masa kurmuşlar ama ortada bir şey yok.

BİRİSİ BODRUM'DA ÖBÜRÜ ESKİŞEHİR'DE

Sel felaketinde İstanbul'un, Ankara'nın, İzmir'in halini gördük. Herhangi bir altyapı çalışmaları yok. Birisi Bodrum'da seyahatte, öbürü Eskişehir'de, biri nerde olduğu belli değil. Bunlar dertli değil. Kazara bir sorumluluk altına girdiklerini çıkan manzarayı gördük.

STRATEJİ DEĞİL HOKKABAZLIK

Her şey gün gibi ortada, bir masa kurmuşlar avara kasnak gibi hiçbir karar, hiçbir irade mevcut değil. Aylarca 6'lı masada kimin nerede oturacağının kavgasını vermiş bir curcuna ittifakının milletin derdine derman olabilmesi mümkün mü? Adaylarını şimdi açıklarlarsa o kişi yıpranırmış. Bu nasıl aday ki ismi gündeme gelir gelmez hemen yıpranıyor? Bunun adı strateji değil siyasi hokkabazlıktır. Kılıçdaroğlu'na bir kez daha söylüyorum; ya adaylığını açıkla ya da adayını açıkla.  Bunu söylediğimden bu yana ortadan kayboldu. Her gün bir kurumun kapısına dayanıyor. Kürsü yumrukluyor. Düne kadar yere göğe sığmayan bu zatın sesi kısılı verdi. Birileri kendisine biz kararımızı verene kadar 'Sen otur oturduğun yerde' dediler.

TEHLİKELİ TARTIŞMADA DURUŞUMUZ NET

 

Bir meşrep fitnesi ortaya attılar. Nereden çıktı bu? AK Parti olarak bu tehlikeli tartışmada duruşumuz nettir. Bay Kemal biz senin meşrebinle ilgilenmiyoruz.

SÜRATLE DOKUNULMAZLIĞI KALDIRILMALI

Şimdi, ekranları başında bizi izleyen milletime sesleniyorum. Kadıköy'de işlenen rezaletin başrolünde yer alan milletvekili ve yanındaki milletvekillerinin, geçmişte hangi provokasyonlara alet olduklarını iyi biliyoruz. Bu kadının dosyası kabarık. Bu ihanetin bedelinin hukuk önünde sorulmasının sonuna kadar takipçisi olacağız. Süratle dokunulmazlığının kaldırılması ve bu kutlu çatı altında yer almasının mümkün olmadığını AK Parti olarak biz ortaya koyuyoruz. Meclis'in bu konuda üzerine düşeni yapacağını biliyoruz. 

HAM PETROL FİYATLARINDAKİ ARTIŞTAN MAALESEF ETKİLENİYORUZ

Enerjideki dışa bağımlılığı azaltmak için çaba içindeyiz. Karadeniz'deki doğalgazı sisteme bağlamak için çalışıyoruz. Petrol fiyatlarındaki yükselmeye bağlı olarak pompa fiyatlarındaki rakamlar rahatsız edici düzeydedir. Keşke her yerden petrol fışkırıyor olsa da bu durumun önüne geçebilsek. Petrol fiyatlarının bugünkü seviyesinin hiçbir ülke tarafından sürdürülebilir olmadığı açıktır. Bu fiyatların normal fiyatlara gerilemesiyle, pompa fiyatlarının düşmesini bekliyoruz.

 

BUNLAR CHP AĞZI

Daha önce de ifade ettiğim gibi "ülkemizde ekonomik sorunlara teşhis yanlış konduğu için çözüm de yanlış ilerlemektedir" diyor TÜSİAD'ın başındaki. İhracat olmazsa, büyüme olmazsa sen ayakta duramazsın. Bunlar CHP ağızı. İthalat seni bitirir, batırır. Biz bunları yapıyoruz ama sizin anlayışınız bunu anlamaz. O yüzden ikide bir başkan değiştiriyorsunuz.

KİMİNLE ÇALIŞACAĞIMIZI 20 YILDIR İSPAT ETMİŞ BİR PARTİYİZ

Buna klasik anlayışla çözüm aramak beyhudedir. Be zavallı, bizim yanımızda akademisyenlerimizin olmadığını kim söyledi? Biz kiminle nerede, nasıl çalışacağını 20 yıldır ispat etmiş bir partiyiz. Bundan sonra hangi akademisyenlerle çalışacağımızı sana sorarız, o isimlerle çalışırız. Kafaya bak.

YENİ PROGRAMLAR DEVREYE ALIYORUZ

Biz bütçe disipliniyle, vatandaşlarımızın varlık gücüyle, altyapımızla gücümüz muhkemdir. Doğrudan yabancı yatırımlarda 14 milyar dolar seviyesindeyiz. Dünyanın içinden geçtiği süreçte insanlarımızın karşılaşabileceği en büyük problemin işsiz kalmak, evine aş götürememek olduğuna inanıyourz. Bugün Türkiye istihdamda 30,4 milyon ile tarihinin en yüksek seviyesine ulaşmıştır. Sanayi üretimi yüzde 10,8 artarak beklentileri aştı. İhracat rekorlar kırarak 243 milyar dolara ulaştı. Sadece bu kadarla da kalmıyoruz. Dar gelirlilerin ve ücretlilerin refah kayıplarını gidermek için yeni programlar devreye alıyoruz. Hiçbir kesimi ihmal etmeden her bir insanımızın derdiyle dertleniyoruz.

SIKINTININ ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ

Ocak ayında çok önemli adımlar attık, temmuzda enflasyon farklarıyla rahatlama sağlayacağız. YIl başında çok daha kapsamlı adımlar planlıyoruz. Şubat-mart gibi enflasyon önemli ölçüde gerileceği için attığımız adımların etkilerini göreceğiz. Bu sıkıntının üstesinden biz geleceğiz.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER