Oynatma Listesi
HABERLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala açıklaması

Gelen son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 ildeki kongrelere video konferans yöntemiyle katıldı.. Cumhurbaşkanı Erdoğan, '(Bülent Arınç'ın Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala açıklamaları) Hiç kimsenin şahsi ifadeleri, Cumhurbaşkanı ile hükümetimizle partimizle ilişkili hale getirilemez. Yasin Börü'lerimizin ölümüne neden olanlar, Kobani katliamının failleri, Tayyip Erdoğan ve dava arkadaşları tarafından asla savunulamaz. Bizim ne dediğimiz, nerede durduğumuz, nereye gittiğimiz bellidir ve istikametimizde en küçük bir değişiklik yoktur.' dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Isparta, Burdur, Gümüşhane, Kastamonu ve Sinop 7. Olağan İl Kongreleri’ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

İnşallah birkaç hafta içinde salgının boynunu yeniden aşağı çekmeyi başaracağız.

İnsan hareketliliğini mümkün olduğu kadar azaltarak virüsün bulaşma ihtimalini azaltacak tedbirler aldık. Kısıtlamalara uyulmazsa ilave tedbirler alabiliriz

Bir süredir ardı ardına yaşadığımız saldırılar ve karşılaştığımız tuzaklar bizi Anadolu bozkırlarına hapsetme amacı taşıyor. Bu kirli senaryoyu yırtıp çöpe attık. Vatanımıza, ezanımıza, bayrağımıza daha sıkı sarıldık. Kendi vatandaşlarımızla birlikte kalbini ve gözünü bize yöneltmiş tüm dostlarımızın dualarıyla engelleri aşa aşa bugünlere geldik. Ülkemizi eskiden yaptıkları gibi içerideki maşalarını kullanarak sinsi oyunlarla teslim alabileceklerini sananların heveslerini kursaklarında bıraktık.

Son günlerde yeni bir fitne ateşi yakılmaya çalıştığımızı görüyoruz. Hiç kimsenin şahsi ifadeleri Cumhurbaşkanıyla, partimizle hükümetimizle ilişkili hale getirilemez. İstikametimizde en küçük bir değişim yoktur. Teröre bulaşmış hiç kimse ne yanımızda ne dirsek tamasımızda olamaz. Asla ve asla savunulamaz. Siz gidin iç kavgalarınızla uğraşın. Düşün bu ülkenin milletin yakasından.

Yasin Börü'lerimizin ölümüne neden olanlar, Kobani katliamının failleri, Tayyip Erdoğan ve dava arkadaşları tarafından asla savunulamaz.

Gezi olaylarının finansörlüğünü yapan ve bunlarla ilgili şuan içeride olan bugün yarın bunların hiç bir zaman savunucusu olmadık. 

Biz, Gezi eylemlerinin planlayıcılarının, finansörlerinin savunucu olamayız.

Sayın Bahçeli'ye ve tüm MHP camiasına, 15 Temmuz darbe girişimi ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi başta olmak üzere ülkenin ve milletin menfaatine olan her hususta yanımızda bulundukları için bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. İnşallah hep birlikte daha yapacak çok işimiz, hayata geçirecek çok politikamız var.

 

Biz kendimizi daima Avrupa'nın parçası olarak görüyoruz. Bizi başka arayışlara mecbur bırakmadıkları sürece tercihimizi Avrupa'dan yana kullandık. Bizim hiçbir ülkenin toprak bütünlüğüyle bir sorunumuz yok. Ama geçmişleri sömürge ve zulüm ile dolu olanların yüzüne bunları vurmak suçsa suçluyuz. 

Avrupa Birliğine, 'Tam üyelikten mülteciler meselesine kadar ülkemize verdiğiniz sözleri tutun, birlikte daha yakın, daha verimli bir iş birliği tesis edelim' çağrısında bulunuyoruz.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER