Oynatma Listesi
HABERLER

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: “Depremde vefat eden 50 bini aşkın insanımız arasında 216 da emniyet mensubumuz bulunuyordu”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Depremde vefat eden 50 bini aşkın insanımız arasında 216 da emniyet mensubumuz bulunuyordu” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Türk Polis Teşkilatı'nın 178. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen iftarı programına katıldı. Oktay, sözlerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını ileterek başladı. Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 178’inci yıl dönümünü de kutlayan Oktay, “Polislerimiz, tam 178 yıldır canları pahasına, ailesinden, sevdiklerinden ayrı kalma pahasına ülkemiz ve milletimizin huzuru için mücadele ediyor. Emniyet camiamız, tüm kademeleriyle fedakârlık, disiplin ve dikkat gerektiren ağır bir sorumluluğu yerine getiriyor. Burada şu hususun altını özellikle çizmek istiyorum. Sizler, şerefli bir mesleğin mensupları olarak sadece asayişi, sadece güvenliği, sadece huzur ve barışı temin etmiyorsunuz. Her biriniz aynı zamanda görevinizi eksiksiz yaparak ülkemizin itibarına, ülkemizin gelişmesine de önemli katkılar sağlıyorsunuz. Türkiye’nin yıldızının parlamasında, bölgesinin turizm, ticaret ve ekonomi merkezi haline gelmesinde sizlerin çok büyük emeği var. Bugün ekonomisiyle, demokrasisiyle, tesis ettiği huzur ortamıyla öne çıkan bir Türkiye gerçeğinden bahsediyorsak, hiç şüphesiz bunun aktörlerinden birisi de polisimizdir, farklı birimleriyle emniyet teşkilatımızdır. Asrın felaketiyle sarsıldığımız 6 Şubat depremlerinde buna bir kez daha şahit olduk. Depremde vefat eden 50 bini aşkın insanımız arasında 216 da emniyet mensubumuz bulunuyordu. Kendi acılarına ve kayıplarına rağmen polis teşkilatımız, depremin ilk anından itibaren depremzedelerimizin imdadına koştu. Arama kurtarma çalışmalarından asayişin teminine, yardım dağıtımından koordinasyon faaliyetlerine kadar her alanda polislerimiz görev aldı. 11 ilimizde yaşayan 14 milyon insanımızın etkilendiği böyle büyük bir sınamanın üstesinden alnımızın akıyla geldik. Güvenlik noktasında ufak tefek olaylar dışında hamdolsun hiçbir sorunla karşılaşmadık. Bırakın deprem felaketini, birkaç saatlik elektrik kesintilerinde bile başka ülkelerde yağmadan hırsızlığa neler yaşandığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Milletimiz, bu yönüyle de farkını ve asaletini çok net biçimde göstermiştir” diye konuştu.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER