Oynatma Listesi
HABERLER

Devlet Bahçeli'den ayçiçek yağı fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuşma yaptı. Ayçiçek yağlarındaki fiyat artışıyla ilgili açıklamaya yapan Bahçeli çarpıcı mesajlar verdi.

MHP lideri Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle; Kovid-19 salgının enkazı ortada duruyorken, bir savaşın küresel ve bölgesel dengeleri sarsacağını, dünyanın diplomatik ve ekonomik imajını bozacağı gelişmelerle sabittir. Sayın Cumhurbaşkanımızın yürüttüğü temaslar ateşkes ve barış ümitlerimizi canlı tutmaktadır. Türkiye, Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışmaları yatıştıracak, arabuluculuk yapacak tek ülke olarak öne çıkmıştır. Ateşkes mutlak suretle tesis edilmelidir.

 

ANTALYA'DA UKRAYNA ZİRVESİ

Masumlar hedef alınmaktadır, sınırlar insanlarla dolup taşmaktadır. Sadece Türkiye'ye gelen Ukraynalı sayısı 20 bini bulmuştur. Rusya-Ukrayna heyetleri arasındaki görüşmeler sonuç vermemiştir. Savaşın 12'nci gününde Rusya'nın geçici ateşkes kararı alması ilk bakışta iyimser değerlendirmelere nefes aldırmış olsa da bu gelişme, daha şiddetli çatışmaların habercisi olmuştur.

Karşımızda Rusya'nın iddia ettiği gibi iki taraflı bir anlaşmazlık değil, tek taraflı işgal söz konusudur. Burada sorumluluk Rusya'nındır. Ukrayna topraklarına musallat olan Rusya'dır. Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte Sayın Dışişleri Bakanımızın kararlı, istikrarlı diplomatik çabalarından dolayı kutluyor, teşekkür ediyorum.

 

ABD, AB ve NATO günü kurtarmanın çabası, kızıştırmanın, kendi aralarındaki ittifak gücünü temerküz etmenin peşindedir. Ukrayna Cumhurbaşkanı'nın 'Tüm ölümlerden NATO sorumlu' beyanı her açıdan düşündürücüdür. Rusya'nın çatışmaları rölantide ilerlettiği, mevcut Ukrayna hükümetini pes ettirmek istediği görülmektedir.

Rusya'nın mevcut savaş halini, mutlak bir savaş dönüştürmek istemediği, masaya güçlü oturmak istediği ortadadır. Rusya'ya yaptırımların orta vadede etkilerinin görülebileceği, ekonomik sistemden dışlanmasının mahsurlarının olacağı unutulmamalıdır. Rusya'nın Ukrayna genelinde işgali üç senaryo ile sonuçlanabileceği görülmektedir. Birincisi, kukla bir yönetimin iş başına gelmesi. İkincisi Ukrayna'nın ikiye bölünmesidir. Üçüncüsü ise iki bölgenin özerkliğine yönelik anayasa değişikliğinin yapılmasıdır. Bu 3 senaryo içindeki çözüm arayışları önümüzdeki günlerde mesafe alacaktır.

AYÇİÇEK YAĞI FİYATLARI

Buğday ithalatının yüzde 87'si Rusya ve Ukrayna'dan, doğal gazın yüzde 40'ı tek başına Rusya'dan temin edilmektedir. 7 milyon turist ülkemizde ağırlanmaktadır. Savaşın sürmesi ülke ekonomilerini koronavirüsten sonra öngörülmesi çok zor olan şiddetli bir türbülansa sokacaktır.

Stokçuluk ve fırsatçılık yapanların kanları bitlendi. Bunların utanmaları kalmamıştır. Bunların gözüne yaşına bakılmamalıdır. Ayçiçek yağının fiyat artışını tetikleyen fırsatçılar, internette sanki altın satar gibi yağ satanlar onurlarını da satmışlardır. 5 litrelik yağ bir gün içinde 150 lira sınırına yaklaşmıştır. İstanbul’da milletimizin asaletine yakışmayan ilkel görüntüler yüreğimizi sızlatmıştır.

 

Tarım Bakanlığı tekzip etse de, marketlerde yağ kuyruğu oluşmuş, insanlar birbirine girmiştir. Yağ üretimimiz yüzde 17 artmıştır. Bitkisel yağ arzında bir sorun yaşanmayacağı Bakanlık tarafından açıklanmıştır. Ülkemizde 45 günlük ayçiçek yağı tohumu kaldığı iddiaları aldatmadır. İç işgal cephesinin yağ üzerinden gerçek dışı beyanlarla toplumsal kaosu kamçılaması en hafif tabirle şerefsizliktir.

"YAĞSIZ YEMEK OLUR, YARIN TÜRKİYE OLMAZ"

Sipariş yağ krizinin orkestra şefi CHP olmuştur. Siyaset yapmak soysuzluğa hizmet etmek değildir. Ey CHP, bir kez olsun bizi şaşırtın. Bu kadar mı öfke dolusunuz? Ucuz yağ almak için marketlere yığınak yapılması bize yakışmayan görüntülerdir. Yağsız yemek olur da yarınsız Türkiye olmaz.

 

Hamdolsun yağımız da, yakacağımız da, unumuz da, tuzumuz da var. Bitkisel Yağ Üreticileri Derneği'nden, Azak Denizi'nde Türkiye'ye ait 15 geminin geçişine izin verilmemesi ile stokların azaldığının açıklanması da sorumsuzluktur. Tansiyon düştüğünde Azak Denizi'ndeki gemilerimiz limanlarımıza sağsalim yanaşacaktır. Bölge yanarken Türkiye'de sinekten yağ çıkaranlar dürüst olmayan çevrelerdir. Yalan haberlerin kime ne faydası var? Gerekirse kendi yağımızda kavruluruz. Vurguncuların yakasına yapışmalıyız. Bunu yapanlardan hesabını sormalıyız. Yağdan yeni bir kriz çıkarmanın hesabını vereceksiniz.

"TÜRKİYE'NİN DIŞ POLİTİKASI GERÇEKÇİDİR, DİNAMİKTİR"

2. Dünya Savaşı sonrası kurulan dünya düzeni çatlamaktadır. Türkiye her ihtimali göz önüne alarak geleceğe hazırlanmak durumundadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk diyor ki, 'Milletlerin siyasetinde menfaatler vardır, kimsenin dost olmayacağını bilmek lazım.' Kim bize dost ise tavrımız dostanedir, kim düşmanlık yapıyorsa pozisyonumuz ona göre olmalıdır. Bir tarafın geri adım attığı, taviz verdiği dostluğun ne komşulukla ne ittifaklıkla konusu olacaktır. Biz bağımsızlığa düşkün bir milletiz. Türkiye'nin dış politikası gerçekçidir, dinamiktir. Takip edilen milli siyasetimiz devlet ve millet yapımıza uygundur. Hürriyete, demokrasiye, milli iradeye dayanmaktadır. Tam bağımsızlıktan başka ikinci bir tercihimiz söz konusu değildir. Ya bağımsız ve onurlu yaşayacağız ya da vahdet ateşinin içine atlayıp şahadeti kucaklayacağız.

 

"1952'YE KADAR NATO MU VARDI?"

Kars Türk'tür, Erzurum Türk'tür, Ardahan Türk'tür. Hep söyledim yine söylüyorum, dalımızı kıranın ağacını kökten sökeriz. Dikkatleri Ukrayna'dan Türkiye'ye çevirmeye çalışanlar ihanetin içindedir. Bazıları da çıkmış, NATO üyesi olmasaydık ABD'nin Türkiye'yi çoktan çıktığını iddia etmişler. Moderatörler ve program yapımcıları, sözde uzmanları ne zamana kadar televizyon ekranların çıkarmaya devam edecekler. 1952'ye kadar NATO mu vardı? Hain FETÖ'yü barındıran kimlerdi?

PARLAMENTER SİSTEM TEPKİSİ

Parlamenter sistem Türkiye şartlarında miadını doldurmuş, arıza veren sistemin bakım ve onarım imkanı kalmamıştır. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi de etkin ve hızlı karar alma mekanizması olarak milletimizin baştacı olmuştur. 2. 28 Şubat bildirisiyle açıklanan taslağın omurgası kırık, hedefleri dökük, hüviyeti siliktir. Hiçbir şey söylenmemiştir. Eski çamlar bardak olmuştur, köprüler altında çok sular akmıştır. Gayretin kurusu çarık eskitirmiştir. 6+1 formatı dünyanın yeni eğilimlerini, devletimizin hedeflerini anlamaktan, algılamaktan, analiz etmekten kıvranmaktadır. Ekmeğini kendi yapan, yükünü kendi kaldırır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni Türk milleti kurmuştur. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemin gerçek ismi, güçlendirilmiş palavra sistemidir, güçsüzleştirilmiş Türkiye çağrısıdır.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER