Oynatma Listesi
HABERLER

Fulya Öztürk'e İsrail'de yeni tehdit! 'Fotoğraflarımı ellerinde gördüm'

İsrail ve Hamas arasında yaşanan savaşı yerinde takip eden ve son gelişmeleri anında aktaran CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk ve kameraman Halil Kahraman telefonla tehdit edildi. İstanbul'a dönen Fulya Öztürk, tehdit telefonunun arka planını anlattı.

İsrail ve Hamas arasında yaşanan savaşı yerinde takip eden CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk ve kameraman Halil Kahraman, telefonla tehdit edildi.

Aldığı tehdidi sosyal medya hesabından paylaşan Öztürk şu ifadeleri kullandı:

"Arkadaşlar Önemli bir konu var. Ben İsrail’de İsrail hattı kullanıyorum. Beni az önce “02-21” sadece bu 4 rakamlı numaradan aradılar. Kısık sesli bir adam 'İsrail’de misin? Kendine dikkat et yine arayacağım' dedi.

Telegram sayfalarında da fotoğraflarımı paylaşıyorlar. Bu ne demek?"

CNN TÜRK YAYININDA YAŞADIKLARINI ANLATTI

CNN TÜRK canlı yayınına bağlanarak yaşadıklarını Hande Fırat'a anlatan Öztürk şunları söyledi:

0221 dört rakamlı bir telefon beni aradı. Telefondan hemen sonra tweet attım. Kısık sesli bir adamdı. "Sen İsrail'de misin?" diye defalarca söyledi. Bir şeyler daha söyledi ama tam anlayamadım. "Kendine dikkat et, yine arayacağım" dedi. Bu telefon tek başına bir şey ifade etmiyor olabilir ama bunun geçmişi var. İsrailli Telegram sayfalarında benim fotoğraflarımı paylaşıyorlardı. Ben bunları en başta çok önemsemedim açıkçası. Ben İsrail hattı kullanıyorum. Bunu da çok kimse bilmez açıkçası. O yüzden şaşırdım. Beni sadece rejiden arıyorlar. Başka bir numara aramıyor. Dolayısıyla bu 4 rakamlı numarayı görünce şaşırdım. Büyükelçiliği aradım hemen. Gerekli yerlerle de konuşuyorum. Şuan ben ve ekip arkadaşlarım gayet iyiyiz.

SABAH 4'TE YİNE ARANDI

İsrail'de telefonla tehdit edilen Fulya Öztürk, gündüz saatlerinde sosyal medyadan bir paylaşım daha yaptı. Öztür, 'Sabah 4'te yine arandım' ifadelerini kullandı.

 "NE OLDUYSA BU YAYINDAN SONRA OLDU"

İstanbul'a dönen CNN Türk Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk, canlı yayında tehdit telefonunun arka planını anlattı.

Fulya Öztürk, "Aslında Halil ile biz hiç dönmek istemedik ama mecbur kaldık. Geçen hafta biz Mescid'i Aksa'da yaşananları ilk defa ekrana getiren kanal biz olduk. İsrail polisinin saldırı anı sadece CNN Türk'teydi. Ne olduysa bu yayından sonra oldu. Ben açıkçası ilk defa dün tehdit almadım. Bunu herkesden sakladım." dedi.

"FOTOĞRAFLARIM YAYINLANDI"

"O cumadan sonra bazı İsrail Telegram kanallarında benim fotoğraflarım yayınlandı." diyen Öztürk, "Bunu biliyordum ama sustum. Bütün en riskli yerlere girerek olanı biteni anlattık." şeklinde konuştu.

"AKLIM HALA ORADA"

Türkiye'ye bugün döndüklerini belirten Fulya Öztürk, "İsrail askerleri ve bölgedeki siviller zorluk çıkardı ama aklım hala orada." dedi.

"ELLERİNDE FOTOĞRAFIMI GÖRDÜM"

Fulya Öztürk sözlerini şöyle sürdürdü:

Mescid'i Aksa'da görüntü tüm dünyada ses getirdi. Bu yüzden bizden rahatsız oldular. Bizim gözümüzün önünde bütün insanların üzerine gaz bombası atıldı. Biz bunu beklemiyorduk, şoke olduk. Atlı askerler bir anda girdi. Bunlar ilk defa olanlar değildi ama büyük bir kanalda ilk defa yayınlandı. Bu görüntü dünyada da etkili oldu. Bu yayından sonra benim fotoğraflarımı paylaşmaya başladılar. İsrailliler benim yanımdan geçerken, direksiyon başında bir anda bana döndüler. Benim fotoğrafımı gösterdi. Ben hemen eğildim. Araç geldi arkamızda durdu. Ben o fotoğrafı elinde gördüm.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER