Oynatma Listesi
HABERLER

İstanbul Finans Merkezi açıldı! Erdoğan: Türkiye 'ben de varım' diyor

İstanbul Finans Merkezi Açılış Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İFM ile Türkiye yıllardır dışlandığı alanda artık ben de varım diyebilme iradesi ve cesareti göstermiştir." dedi. Erdoğan, 14 Mayıs seçimlerine ilişkin de dikkat çeken mesajlar verdi.

Tek seferde inşa edilmiş, dünyanın en büyük ve en gelişmiş alt yapı imkanlarına sahip olan İstanbul Finans Merkezi, mimari tasarımları ve üst düzey donatılarıyla İstanbul ve Türkiye'nin yüz akı olacak. Son teknolojiyle donatılmış ofisleri, sahip olduğu imkanlar ve bünyesinde yer alacak dev finans kuruluşları ile adını dünyanın önde gelen finans merkezleri arasına yazdıracak olan İstanbul Finans Merkezi'nde ilk kurdele, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle kesildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın törendeki konuşmasından satır başları şöyle:

STRATEJİK ÖNEMDE BİR AÇILIŞ

Stratejik önemde bir açılış töreninde bir aradayız. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ramazanı şerifinizi tebrik ediyorum. Zor dönemde milletimize umut olmanın çabası içerisindeyiz. Hizmete, yatırıma devam diyerek, milletimizi hayallerini kavuşturma gayreti içerisindeyiz.

İSTANBUL'UN ÖNÜNDE YENİ FIRSATLAR AÇIYOR

New York, Londra gibi asırlık merkezlerin yanı sıra Dubai gibi sonradan dahil olan merkezler de bulunuyor. Belirgin şekilde batıdan doğuya doğru kayan bir finans merkezi var. Bu da İstanbul’un önünde yeni fırsatlar açıyor.

HEDEFİMİZİ YUKARIYA TAŞIDIK

Hedeflerimizi bir adım daha yukarıya taşıdık. Hem coğrafi hem de ticari köprü görevi üstlenen İstanbul’un günümüz finans sektöründe de aynı yapıyı kurabileceğini hedefliyoruz.

KİMLERLE MÜCADELE ETMEDİK Kİ

İstanbul’u dünyanın sayılı finans merkezlerinden bir tanesi haline getireceğiz demiştik ve getirdik. Kimlerle mücadele etmedik ki, kimlerle kavga etmedik... Ne yapmadılar ki... Hepsi için aynı şeyi söylediler. Türkiye’de finansın tarihinde neler olduğunu bunlar bilmiyor. Tarihte İstanbul, nasıl bu ülkenin finans merkeziyse şimdi yeniden bu finans merkezi olma görevini üstleniyor, hayırlı olsun.

 DÜNYANIN EN PRESTİJLİ MERKEZİ

 65 milyar TL yatırım ile ülkemizin ve dünyanın en prestijli merkezini hayata geçirdik. 600 milyon TL değerindeki fonu projemizdeki çevre dostu yeşil binalar ile kullanıyoruz.

TÜRKİYE 'BEN DE VARIM' DEDİ

İFM ile Türkiye yıllardır dışlandığı alanda artık ben de varım diyebilme iradesi ve cesareti göstermiştir. Türk ekonomisinin finans sektörünün lokomotifliğinde hızla büyütecek bu merkezin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

SANDIĞIN RENGİNDEN EN UFAK ŞÜPHE DUYMUYORUM

14 Mayıs'ta inşallah bir kez daha milli irade tecelli edecek, milletimiz Türkiye Yüzyılı'nı başlatacaktır. Meydanların dilini okuyan bir siyasetçi olarak, sandığın renginden en ufak bir şüphe duymuyorum. Seçim dönemleri siyasetçilerin kantara çıktığı günlerdir. Herkesin heybesinde ne varsa ortaya döktüğü zamanlardır. Millet bu dönemde siyaset kurumuna kulak kesilir, herkesin ufku hakkında bir kanaat getirir. 

BÖYLE BİR SAFSATA GÖRMEDİM

Muhalefetin Türkiye'yi yönetebilecek hiçbir vizyonunun olmadığı ortaya çıkmıştır. Tespitlerimiz haklı çıkaracak pek çok örnek var. IMF reçetelerini teslim olma gibi abuk sabuk vaadi burada konuşmaya gerek duymuyorum. 300 milyon dolar İngiltere'den getirecekmiş. Demek ki tefecilerle görüştü belli sözler aldı. Şimdi burada finans sektörünün önde gelenleri var. Böyle bir şey mümkün mü? 20 yıllık Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık yaptım. Hiçbir döneminde böyle bir safsata görmedim. Ama bu zavallı hayatında bir SSK var ki bunu da bu batırdı. 

DÜNYAYA MEYDAN OKUYORUZ

Şimdi Şehir Hastanelerimizde biz dünyaya meydan okuyoruz. Fakat Bay Bay Kemal, yap işlet devret nedir bunu öğrenelim diyor. Ben mi öğreteceğim, kitapları karıştır öğren. Ülkeye geride milyarlarca dolar borç takarak nasıl ortadan kaybolduklarını bu millet unutmaz.

KAPALI KAPILAR ARDINDA PAZARLIK YAPTILAR

 Yedili masanın etrafında olanlar var ya onlardan bir tanesi de Davos'tayız. Davos'ta Kahn IMF'in başında, onla görüşme yapıyoruz. Kendisine dedim ki, ikide bir adamları gönderiyorsunuz ve bunlar Türkiye'yi idare etmek adına konuşuyorlar, taksitlerinizi alıyor musunuz? Türkiye'yi idare etmek bana aittir. 23,5 milyar dolar IMF'e borcumuz var. 2013'e kadar IMF'e ödemeleri yaptık, bitirdik, daha sonra ne oldu. Şu anda CHP'nin sözcüsü zat ve bir de ortağı olan bir ara hazinin başında olan zat kapalı kapıların ardında otellerde oturup IMF adına pazarlık yaptılar. IMF'den destek almadan bu işi yürütemeyeceksiniz diye.

BU MİLLETE ÇOK ÇEKTİRDİLER

Ekonomide sıkıntı varmış, yok, biz gayet iyi yolumuza devam ediyoruz. MB'nin de döviz rezervi 22,5 milyar dolardı. Başbakanlık dönemimde 135 milyar dolara çıkardık. 2013'te IMF ile ilişiği kestik, merkezin döviz rezervi arttı, şu anda da ihtiyacımız yok. Ülke hazinesi tam takır olduğu için IMF'den alınan borçlarla memur emekli maaşlarının ödendiğini bu millet unutmaz. SHP, CHP dönemleriydi, millete çok çile çektirdiler çok. Geçmişte SSK'yı nasıl batırdığını, millet bunların ülkeyi nasıl soyup soğana çevirdiğini asla unutmaz. 90'lardaki popülist söylemlerin ülkeyi nasıl çöküşe götürdüğünü bu millet unutmaz.


BUNU BİLESİN BAY PROFESÖR

Beni üzen bir şey daha var. Her şeyden önce yol yenebilen meta değildir, bunu bilesin bay profesör. Yol yenmez ama yol sayesinde üretim olur. Üretici mahsulünü satar, turist seyahat eder, nakliyeci malzeme taşır. Yol sayesinde yatırım gelir, sanayi gelişir, istihdam oluşur. 85 milyon birbirine kavuşur, helal rızk götürür. Ekonominin, üretimin, sanayinin belkemiğidir. Yol medeniyettir diyoruz. 25 yıldır ülkemizin ulaşım altyapısına yatırım yapıyoruz. Beyefendiler şunu bilmesi lazım, bu domates de patates de bu yollardan gidiyor. Yollar olmasaydı tüketicinin olduğu yere ulaştıramazdık. 

BAY BAY KEMAL'İN İL İL DOLAŞMASINI KOLAYLAŞTIRDIK

Yol yaparak otoyol yaparak 31 havalimanı inşa ederek Bay Bay Kemal ve ortaklarının özel uçakla il il dolaşmasını kolaylaştırdık. Gelince uçakları satacakmış. Uçak kiralıyorsun, onunla gidiyorsun. Demek ki kiralayacak imkanları var. Onunla seyahatleri yapıyor. Bu millet kendi uçaklarını inşallah bunlara asla devretmeyecek.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER