Oynatma Listesi
HABERLER

İstanbul'da beklenen kar yağışı için tarih verildi! Türkiye’ye kutup soğukları geliyor

Meteoroloji haritayı güncelledi. Sıcak havalar etkisini yarın itibarıyla kaybedecek. Birçok kentte bugün başlayan sağanak yağış yerini yarın bazı illerde kar şeklinde görülecek. Türkiye’yi kutup soğukları esir alacak. Peki İstanbul’a kar ne zaman yağacak? CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen İstanbul için tarih verdi. İşte tüm detaylar…

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın batısı, Güney ve Kıyı Ege, Batı Akdeniz ile Konya, Kırşehir ve Mersin'in batı ilçelerinin aralıklı sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden sonra Antalya'nın doğu ilçelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor, ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Rüzgarın genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

İSTANBUL’A KAR GELİYOR

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul için kar tarihi verdi. 

Prof. Dr. Şen, “10-11 Ocak gibi İstanbul’a kar gelebilir. Bu tahminin gerçekleşme olasılığı bugün için %60 civarında. İlerleyen günlerde bu tahminimi revize edeceğim. Gün yaklaştıkça yüzde artabilir de azalabilir de. Biliyorsunuz ben sağlamcıyım” dedi.

Prof. Dr. Şen, “Balkanlardan soğuk hava kütlesi geliyor. Kar ihtimali çok yüksek. Ama önümüzde daha 10 gün var. 10 gün öncesinden tahmin yapmak yine de akıl karı değil. Böyle bir olasılık olduğunu söyleyelim. Marmara bölgesinden başlayarak, Batı Karadeniz ve İç Anadolu bölgesinde sıcaklıkların 5,6 derece düşeceği hatta Trakya’da 0 derecelere kadar düşeceği bir soğuk hava geliyor”Prof. Dr. Şen, “Kar yağışı için hem soğuk hem de yağışlı hava olması gerekir. Nemin olması da gerekir. Eğer sistemler çok değişmez ise bu sistemi Marmara ve İstanbul’a kar yağacağını tahmin ediyorum. Kar santim yağacağını ise ilerleyen günlerde söyleyeceğiz” dedi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER