Oynatma Listesi
HABERLER

KYK borcu faizleri için gözler kabine toplantısında

KYK kredi borcunda faiz silinmesi veya ödemeleri kolaylaştıracak yeni bir yapılandırma beklentisi için gözler yarın yapılacak olan kabine toplantısına çevrildi. Öte yandan yeni dönemde öğrenim kredisi alacak öğrenciler için de 2 formül dikkat çekiyor.

KYK kredi borcu düzenlemesi için gözler kabine toplantısına çevrildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, kredilerin geri ödemesine ilişkin çalışmaları yarınki kabine toplantısından sonra açıklaması bekleniyor.

Milyonlarca genç, KYK kredi borçları için yeni bir düzenleme bekliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bu beklentiye, "biz gençlerimizi faize de enflasyona da kurban etmeyiz" açıklamasıyla karşılık verdi.

 

Hazine ve Maliye Bakanlığı, konuyla ilgili kapsamlı bir çalışma yaptı. KYK kredi borçları ile ilgili Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi'nden kaynaklı faiz artışları detaylı bir şekilde ele alındı.

GÖZLER KABİNE TOPLANTISINDA

2022-2023 akademik yılı Güz dönemine yetişecek şekilde çalışma tamamlandı. KYK kredi borcunda faiz silinmesi veya ödemeleri kolaylaştıracak yeni bir yapılandırma beklentisi için gözler yarın yapılacak olan kabine toplantısına çevrildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu toplantıda KYK kredi düzenlemesinin detaylarını açıklaması bekleniyor.

İKİ FORMÜL MASADA

Öte yandan yeni dönemde öğrenim kredisi alacak öğrenciler için de çalışmalar masada. Bu noktada 2 formül dikkat çekiyor.

Benzer faiz yüklerinin oluşmaması ve öğrencilerin eğitimine olan desteğin net bir şekilde sürmesi için kredilere yansıyan ÜFE'nin makul bir seviyede tutulması gündemde. Bir diğer formül ise ÜFE üzerinden bir yüzde alınarak hesaplama yapılması.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER