Oynatma Listesi
HABERLER

Lübnan'da ekonomik kriz derinleşiyor

 Lübnan'da para biriminin dolar karşısında değer kaybetmesi sonucu hayat şartları ağırlaşırken gıda ürünlerindeki pahalılık nedeniyle halk bir kez daha sokağa döküldü.


Korona virüs salgınıyla mücadele devam ederken, Lübnan'daki ekonomik kriz büyüyor. Ekonomik krizin geçtiğimiz yılın sonlarına doğru derinleştiği Lübnan'da para biriminin dolar karşısındaki değer kaybetmesiyle hayat şartları da ağırlaştı. Ülkedeki gıda ürünlerindeki pahalılık nedeniyle protestolar patlak verdi.
Uzmanlar da önümüzdeki aylarda ülkede ithal ürün sıkıntısı yaşanabileceğine dikkat çekiyor. Ülkede korona virüsün yayılmasının önlenmesi amacıyla Nisan ayının sonuna kadar genel seferberlik ilan edildiği için devlet dairelerinde faaliyetlerin büyük çoğunluğu şu an askıya alınmış durumda. Lübnan'daki ithalat zorluğunun salgını öncesinde de baş gösterdiğini belirten ithalatçılar, 17 Ekim'de başlayan ülke çapında protestolardan önce bile çok ciddi sorunlar yaşadıklarını ve söz konusu tarihten sonra sıkıntıların arttığını dile getirdi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER