Oynatma Listesi
HABERLER

Mescidi Aksa'da cuma gerginliği! Filistinlilere gaz bombası ile müdahale

İsrail polisi, cuma namazını Mescid-i Aksa'da kılmak için gelenlere müdahale ediyor. CNN Türk Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk, Kudüs'teki son gelişmeleri aktardı.

İsrail polisi, cuma namazını Mescid-i Aksa'da kılmak için işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir Bölgesine gelen Filistinlilere engel oldu.

İsrail polisi, cuma namazını Aksa'da eda etmek için Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesine gitmek isteyen özellikle 50 yaş altı erkeklere zorluk çıkararak izin vermedi.

GAZ BOMBASI İLE MÜDAHALE

Eski Şehir'in Şam Kapısı'ndan girenlere kimlik kontrolleri yapılırken, İsrail polisi Filistinlilere gaz bombası ile müdahale ediyor.

FULYA ÖZTÜRK AKTARDI: İNSANLAR HIZLA KAÇTI

Kudüs'ten son gelişmeleri CNN Türk Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk aktardı.

Fulya Öztürk'ün açıklamaları şöyle:

Şu an Aslanlı Kapı'nın önündeyiz, bir kuyruk oluştu. Polis insanları seçerek alıyor. Üst araması yapılıyor. Duvarların üzerinde de polisler bulunuyor. Burasının inanılmaz kalabalık olması gerekiyordu ama çok sakinlik var. Bu sakinliğin nedeni engellemeler mi? İsrail polisi insanlarla konuşarak içeri alıyor. Bölgede polis sayısı artırılıyor, takviye araçlar bölgede. İsrail polisinin çok sert müdahalesi başladı. İnsanlar hızla olay bölgesinden kaçarken seccadeler yerde kaldı.

İSRAİL FİLİSTİN SAVAŞI

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 1300 İsraillinin hayatını kaybettiği, 3 bin 300 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 500'ü çocuk, 276'sı kadın olmak üzere 1537 kişinin hayatını kaybettiğini, 6 bin 612 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

Ayrıca Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 36 Filistinlinin öldüğü, 650 kişinin yaralandığı belirtilmişti.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER