Oynatma Listesi
HABERLER

Milli SİHA'ların öncü ismi Özdemir Bayraktar'a veda

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Milli Teknoloji Hamlesi idealinin ve milli SİHA'ların öncü ismi Özdemir Bayraktar için Fatih Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törende konuşan Selçuk Bayraktar, "En yakın dava ve yol arkadaşımızdı. Dosdoğru yaşadı, bildiği yoldan asla şaşmadı. Son nefesine kadar iş yerinde kaldı. O asla sancağı bırakmadı. Bizler bu yolda aynı şekilde aynı değerlerle devam edeceğiz." dedi.

BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Bayraktar dün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti. Bayraktar'ın cenazesi, tören ve taziye ziyaretleri için Hadımköy'de bulunan BAYKAR Milli SİHA/İHA Sistemleri Ar-Ge ve Üretim Tesisi'ne götürülmüştü. Taziyelerin ve fabrikadaki törenin ardından Bayraktar'ın cenazesi Fatih Camii'ne getirildi.
Bayraktar için Fatih Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Kılınan cenaze namazının ardından Özdemir Bayraktar'ın naaşı doğduğu köy olan Sarıyer Garipçe'de aile kabristanlığına götürülüyor.

"SANCAĞI ASLA BIRAKMADI"

Törende konuşan Selçuk Bayraktar, "Hepinizden Allah razı olsun. En yakın dava ve yol arkadaşımızdı. 2O yıl önce kimsenin siz yol alamazsınız dediği dönemde bildiği yolda dimdik giderek ülkemizi dünyada lider ülkelerden birisi haline getirdi. Dosdoğru yaşadı, bildiği yoldan asla şaşmadı. Son nefesine kadar iş yerinde kaldı. O asla sancağı bırakmadı. Bizler bu yolda aynı şekilde aynı değerlerle devam edeceğiz." dedi.

"ÖNCELİKLE VATANINI DÜŞÜNEN BİR İNSANDI"

Cenaze törenine katılan Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören, "Çok değerli bir insandı, kendini vatanına milletine adamış bir insandı. Türk savunma sanayiinin bugünlere gelmesine çok büyük katkısı geçti. Öncelikle vatanını düşünen bir insandı. Ben ailesine, ülkemize baş sağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

Cenaze törenine katılan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Değerli bir büyüğümüzdü. Milli manevi değerlere, ülkemize inanmış bir büyüğümüzdü. Allah mekanını cennet eylesin. Sabır versin ailesine, tüm sevenlerine" dedi.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Afrika'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere birçok siyasetçi Bayraktar'ın vefatının ardından sosyal medya paylaşımlarıyla ailesine ve sevenlerine başsağlığı diledi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milli Teknoloji Hamlesi'ne hayalleriyle, gayretleriyle, mücadelesiyle yön veren, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı, kıymetli dostum Özdemir Bayraktar'a Allah'tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Milletimize yaptığı eşsiz hizmetler asla unutulmayacaktır." mesajını paylaştı.

Bayraktar'ın taziyesi, İstanbul'daki Baykar Milli S/İHA AR-GE ve Üretim Tesisleri'nde yapılıyor.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER