Oynatma Listesi
HABERLER

MSB paylaştı! İHA ve savaş gemileri böyle müdahale etti

Milli Savunma Bakanlığı'ndan son dakika paylaşımı geldi. Başen Koyu'nda başlayan yangına çıkarma gemileri ve İHA kullanılarak müdahale edildi. MSB o anlara ait görüntüleri paylaştı. İşte haberin ayrıntıları...

MSB açıklamasında, 'Aksaz Sahil Gözetleme Karakol K.lığımızın yakınındaki Başen Koyu’nda başlayan yangına çıkarma gemileri ve İHA kullanılarak başarılı bir müdahale yapıldı. 3 adet çıkarma gemisine konuşlanan arazözler yangını çok büyümeden söndürdü' denildi.

MSB'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

4 Mart 2021 tarihinde Muğla’da bulunan Aksaz Sahil Gözetleme Karakol Komutanlığımızın güney batı istikametindeki Başsen Koyu’nda nedeni henüz belirlenemeyen bir yangın başladı. Akşam saatlerinde başlayan yangını söndürmek için bölgeye ilk olarak Aksaz Deniz Üs Komutanlığı yangın ekipleri sevk edildi.

 Yangın alanına karayolu ile ulaşılamayacağının belirlenmesi üzerine bu sefer devreye çıkarma gemilerimiz girdi. TCG Ç-149, TCG Ç-157 ve Ç-321 çıkarma gemileri ile Muğla Orman Müdürlüğüne ait 3 yangın arazözü deniz yolu ile hemen bölgeye sevk edildi.

Bu sırada TCG KAŞ karakol gemisi ve Özgen römorkörü de yangına müdahale edecek 45 personeli bölgeye götürdü. Deniz Kuvvetleri Komutanlığımızın envanterinde bulunan İHA’lar da havadan kesintisiz görüntü sağlayarak yangın söndürme çalışmalarına destek verdi. Yangın sabahın ilk ışıklarıyla birlikte kontrol altına alınarak bölgede soğutma işlemleri yapıldı. Böylece ilk defa karadan ulaşılamayan bir bölgeye denizden çıkarma gemileriyle araç ve personel nakli gerçekleştirilerek müdahale edilmiş oldu.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER