00:34Trump'ın abluka planına İran'dan sert yanıtABD Başkanı Donald Trump'ın yönetimi, ilk dönemde getirilen kısıtlamalardan daha geniş kapsamlı bir "ABD'ye seyahat yasağı" düzenlemesi üzerine çalışıyor.
New York Times'ın haberine göre, ABD dışişleri bakanlığı taslakta vatandaşlarının ABD'ye girişinin kesin olarak yasaklanacağı 11 ülkeden oluşan bir "kırmızı liste" hazırladı. Bunun yanında turuncu ve sarı listeler de tasarıya dahil edildi.
TURUNCU LİSTE (KISITLI VİZELER)
Vizelerin büyük ölçüde kısıtlanacağı "turuncu" listede ise Belarus, Eritre, Haiti, Laos, Myanmar, Pakistan, Rusya, Sierra Leone, Güney Sudan, Türkmenistan bulunuyor.
Turuncu listede, varlıklı iş seyahati yolcularının girişine izin verilebilir ancak göçmen veya turist vizesiyle seyahat eden kişilerin girişine izin verilmeyebilir.
SARI LİSTE (ŞARTLI VİZELER)
Teklif ayrıca 22 ülkeden oluşan bir “sarı” liste taslağı da içeriyor. Bu ülkelere eksikliklerini gidermeleri için 60 gün süre tanınacak ve eksikliklerini gidermemeleri halinde diğer listelerden birine dahil edilmeleri gündemde.
ABD'li yetkililer bu listede Angola, Antigua ve Barbuda, Benin, Burkina Faso, Kamboçya, Kamerun, Cape Verde, Çad, Kongo Cumhuriyeti, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Dominika, Ekvator Ginesi, Gambiya, Liberya, Malavi, Mali, Moritanya, St Kitts ve Nevis, St Lucia, São Tomé ve Príncipe, Vanuatu ve Zimbabve'nin yer aldığını söyledi.
İsimlerinin açıklanmaması koşuluyla konuşan yetkililer, listenin Dışişleri Bakanlığı tarafından birkaç hafta önce hazırlandığını ve Beyaz Saray'a ulaşana kadar değişikliklerin olabileceği konusunda uyarıda bulundular.
KIRMIZI LİSTE (TAM YASAK)
Yetkililere göre Afganistan, Butan, Küba, İran, Libya, Kuzey Kore, Somali, Sudan, Suriye, Venezuela ve Yemen vatandaşlarına ABD'nin kapıları tamamen kapanacak.
Kırmızı listeye alınan bu ülkelerden herhangi bir vatandaş, ABD'ye adım atamayacak.
RAPOR ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA HAZIR OLACAK
Büyükelçiliklerde ve Dışişleri Bakanlığı'ndaki bölgesel bürolarda çalışan yetkililer ile diğer bakanlıklarda ve istihbarat kurumlarında çalışan güvenlik uzmanları şu anda taslağı inceliyor. Bazı ülkelerin listedeki yerlerinin doğru olup olmadığı gözden geçiriliyor.
Trump, 20 Ocak'ta göreve başladığında, Dışişleri Bakanlığı'nın “inceleme ve tarama bilgilerinin, bu ülkelerden gelen vatandaşların kabulünün kısmen veya tamamen askıya alınmasını gerektirecek kadar eksik olduğu” ülkeleri belirlemesini gerektiren bir idari emir yayımlamıştı. Bakanlığa Beyaz Saray'a bu listeyi içeren bir rapor hazırlaması için 60 gün süre verdi, yani rapor önümüzdeki hafta hazır olacak.
02:35Esenyurt’ta ‘güzellik merkezi’ tuzağı iddiası: Senet imzalatıp icrayla tehdit ettiler
01:49Nadir bulunuyor! Dağlardan toplayıp kilosunu 1.500 TL'den satıyorlar
01:20Somali Ordusu'nun 66. yıldönümünde Türk F-16'ları gösteri uçuşu gerçekleştirdi
02:57Sıcaklıklar, salıdan itibaren 4 ila 8 derece artacak
01:21Tahran'da "Hürmüz Boğazı İran'ındır" mesajlı dev afiş asıldı
01:12Babasının ölmesi ile hayatı değişti! 44 yıl önce mecbur kaldı: ‘Türkiye'de sayılı kişilerden biri'
00:55Beypazarı’nın yüksek kesimlerinde nisan karı etkili oldu
14:14Fenerbahçe'den Sörloth derken ters köşe transfer! Eski golcüye geri dönüş planı
00:16Bakan Kurum oğlunun vasiyeti yerine getirilen şehit babasıyla buluştu
01:04Uzak Şehir'de aşk başkadır!
00:40Cama çıktı, Gülben Ergen'e sipariş verdi! Seda Sayan’dan Bülent Ersoy taklidi
01:26'Kefen param' dediği bilezik için ölüyordu! Komşuna kapıyı açınca dehşeti yaşadı
00:24İsrailli bakan Ben Gvir'den skandal bir baskın daha! Mescid-i Aksa'da provokasyon
01:4015 gün önce taşındığı iş yeri gözlerinin önünde küle döndü
00:14Kocaeli'de çapışan araçlardan biri takla attı
00:29Ünlülere uyuşturucu operasyonunda yeni dalga! 17 kişi gözaltına alındı
00:47Berrak'ın 'Kader'i Zeynep'in elinde! 'Seni polise ihbar edeceğim'
01:46Çanakkale açıklarında hareketli anlar kamerada! Yunan botu, Türk teknesini taciz etti
01:35İETT otobüsleri ilerleyemedi, sürücüler tepki gösterdi
00:12Yüz nakli olan Didem Ceran son halini paylaştı! ‘Bebeksiliğim yapay zeka değil’
10:46AK Parti Sözcüsü Çelik CNN Türk'te: Türk siyaseti Erdoğan'ın yanında
01:02Denizli’de cami çatısında intihar girişimi! 2 saatlik ikna sonrası yaşananlar şaşkına çevirdi
01:18Ataşehir TEM’de motosiklet üstünde kavga
01:04Gümrükler Muhafaza ekipleri, 233 kaçak araca el koydu
02:34Tokatlı gençlerin Amerika anahtarı! 1 yılda planladılar, çöpten değer yarattılar
02:00Fenerbahçe'den maç sonrası hakeme tepki! 'TFF ile görüşmelerimiz olacak'
02:00Netanyahu'nun Erdoğan'ı hedef alan sözlerine Türkiye'den sert tepki: Çağın Hitler'i hesap verecek
00:50Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Muhteşem Cep Saatleri Koleksiyonu" sergisini gezdi
00:40Iğdır'da silahlı kavga! 2 kişi öldü, 6 kişi yaralandı