Oynatma Listesi
HABERLER

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, İngiltere Avam Kamarası'na hitap etti

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Avam Kamarası'nda İngiliz vekillere hitap etti. Zelenskiy burada yaptığı açıklamada, "Rus ordusunun kayıpları 10 bini geçti. Buna bir general de dahil oldu." açıklamasını yaptı. Zelenskiy, Rusya’ya yaptırımların artırılması çağrısında bulunarak, Rusya’nın bir terör devleti olarak kabul edilmesini istedi.

Zelenskiy'in açıklamaları şöyle: Savaşmaya devam ediyoruz. 4. günde ilk esirler alınmaya başladı. Onlara insancıl muamele ettik. 8. günde Rus tanklarının bir nükleer enerji santlarini vurduğunu gördük ve tüm dünya bunun dünya için bir tehdit olduğunu gördü. NATO hava sahasını kapatmadı ve halk sokaklara çıktı. Halk elleri ile tankları durdurmaya çalıştı. Rus ordusunun kayıpları 10 bini geçti. Buna bir general de dahil oldu. Bu da bize bir ilham oldu. 50'den fazla çocuk öldü. Bu çocuklar yaşayabilirdi ama bu insanlar onları bizden aldı. 

Ukrayna büyük olmayı hedeflemiyordu ama bu savaş ile büyük olduk. En büyük ordularından biri ile savaşmamıza rağmen, onların roketleri ve helikopterleri ile savaşıyoruz.. Şimdi bizim için sorun 'olmak ya da olmamak." Cevap ise olmak. Lütfen ülkenizin kudretinin gerektiğini yapın. Yaptırımları artırın. Pes etmeyeceğiz. Bedeli ne olursa olsun vatanımız için savaşmaya devam edeceğiz.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER