Oynatma Listesi
HABERLER

Yeme-içme sektöründe yeni kurallar belli oldu

Sağlık Bakanlığı, 1 Haziran'da faaliyete geçecek yeme-içme sektöründeki işletmelerin uyması gereken kuralları yayımladığı rehberle duyurdu. Herkesin maske takması başta geliyor. Ateş ölçümü ve 1 buçuk metre mesafeli masa düzeni gibi uygulamalar rehberde tek tek anlatıldı.

1 Haziran'da tekrar faaliyete geçecek yeme-içme sektöründe kriterler belirlendi. Sağlık Bakanlığı, restoran, lokanta, kafe pastane, börekçi, tatlıcı işletmelerine ilişkin çalışma rehberi yayımladı.

Bu işletlemelerin tamamında genel hijyen kurallarına dikkat etmek zorunlu olacak. Müşterilerin işletmelere girişte termal kamera veya temassız ateş ölçümü yapılacak. 38 derece ateşi çıkan müşteriler işletmeye alınmayarak sağlık kuruluşuna yönlendirilecek. Maskesiz müşteri alınmayacak.

Masalar arası mesafe 1 buçuk metre olacak. Karşılıklı oturma düzeni sağlanacak. Grup halinde gelen müşteriler için oluşturulacak düzende de buna dikkat edilecek. Şeker, tuz, baharat, peçete, menü gibi malzemeler her müşteriden sonra dezenfekte edilecek. Mümkünse tek kullanımlık şeker, tuz, baharat, peçete kullanılacak.

Açık büfe uygulaması olan yerlerde ise bariyer yapılması zorunlu tutuldu. Servis, personel tarafından yapılacak. Tesis içerisinde çocuklara ayrılmış oyun odaları açılamayacak.

Çay ve kahve makinesi, su sebilleri, içecek makinesi gibi araçlar kaldırılacak, müşterilere servisi mutlaka personel gerçekleştirecek. Bütün gıdalar kapalı dolaplarda veya üzeri kapalı şekilde saklanacak.

 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER